Càritas: 50 anys al teu costat

Càritas destina ajuts a alleugerir la pobresa, la manca d´habitatge i l´atenció psicològica

19 mayo 2017 22:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des d’avui i fins a finals del mes de juliol, anireu trobant en aquest espai de la Finestra Solidària un seguit d’articles que resumiran la trajectòria històrica de Càritas Diocesana de Tarragona amb motiu dels seus 50 anys des de la seva inscripció oficial al Registre d’associacions. Aquests fragments d’acció solidària i compromesa amb els més necessitats del nostre entorn aniran signats pels directors que ha tingut l’entitat i que encara ens acompanyen en la nostra trajectòria vital: Josep Sendra, Santiago Camós, Modest Pagès, F. Xavier Rius, Àngel Conesa, Mn. Santiago Soro, Carme Borbonès i de qui signa el present article. Totes aquestes aportacions i algunes més dels voluntaris de base formaran part del llibre que sobre la història de Càritas es publicarà abans d’acabar l’any.

Tots els articles que sortiran són reflex del testimoniatge compromès amb la realitat més dura dels més necessitats; són la visualització esperançada de la gran tasca anònima, efectiva i constant de tantes i tantes generacions de voluntaris que han gastat la seva vida al costat dels últims, cridats per l’amor i per la voluntat de ser útils i servicials amb els qui més ho necessiten.

Dissabte passat s’iniciaren els actes d’aquest cinquantenari amb la celebració, a la catedral, d’una solemne eucaristia presidida pel Sr. Arquebisbe i una posterior conferència pronunciada per Xavier Casanovas, actual director de la revista Cristianisme i justícia, sobre els cinc grans reptes socials per a un món ferit, globalitzat i canviant.

Demà dijous tindrà lloc la presentació de la Memòria 2014 de CDT a la seu social de Càritas Diocesana (c/ Armanyà) per tal de donar a conèixer l’acció social que els agents de Càritas fan amb tots els participants, els programes i els serveis esmerçats i les ajudes bàsiques que l’entitat destina per tal d’alleugerir les situacions de pobresa, desocupació, manca d’habitatge, atenció psicològica, suport administratiu de la immigració i altres elements desestabilitzadors per a una plena integració social.

Han estat molts més que 50 anys els que l’Església ha esmerçat en el suport als necessitats, i que ara a través de la institució de Càritas es concreta en aquest mig segle d’organització estable. Per això el logo identificatiu d’aquesta commemoració d’aniversari incorpora el número 50 com a símbol interpretatiu del que s’està fent: La lluita constant per la suficiència en totes les accions realitzades i també el cercle concèntric dels quatre cors que simbolitzen la institució com a referents directes de la dimensió evangèlica, l’organitzativa, la solidària i la d’acollida i acompanyament. Una tasca col·lectiva de voluntaris i treballadors que ha de continuar sent la principal referència del suport en la proximitat, per tal de poder fer més efectiva la transmissió als altres de l’experiència evangèlica de l’amor fratern.

Comentarios
Multimedia Diari