Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cronista oficial de Tarragona

Arriba a Tarragona el 1935, va ser director del Col·legi de Saavedra, posteriorment passà després a l´Escola el Miracle de Tarragona

Jordi Morant i Clanxet

Whatsapp

Arriba a Tarragona el 1935, va ser director del Col·legi de Saavedra, posteriorment passà després a l’Escola el Miracle de Tarragona jubilant-se als 40 anys de servei. És de la junta Provincial de Mestres, de la Mutualitat de l’Ensenyança Primària, dels Vestuaris Escolars i Secretari Provincial del Magisteri. Col·labora amb el diari La Cruz, al suplement Art i Lletres de la Federació de Joves Cristians de Tarragona, i té un espai mateix diari Lectura de les obres dels clàssics. Publica articles històrics, alguns dedicats a Sant Magí al diari La Cruz, el 18 d’agost de 1935, o Els assassins sacrílegs de 1835 a Sant Magí de la Brufaganya.

L’any 1937 contrau matrimoni a Barcelona amb Rosa Pinyol i té descendència. L’any 1940 és a l’Administració de Ràdio Tarragona i també redacta en programes de ràdio de la ciutat. En realitza alguns de diaris: La Voz de la Ciudad, Curiosidades o El Ritmo y los Días. També col·labora als llibrets l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa amb escrits històrics, gloses i poesia. A més de col·laborar també al Diario Español.

Com Salvat i Bové és nomenat l’any 1944 Cronista Oficial de Tarragona. Practica història, art, crítica literària, poètica i periodisme tarragoní. Continuarà a la ràdio amb el programa ¡Gong! d’humor, cinema, cultura, art, actualitat i esports. És corresponsal de l’agència de notícies Mencheta. Va glossar personatges tarragonins i va publicar escrits com Estampas tarraconenses, un recull d’història tarragonina que l’Ajuntament de Tarragona va editar el 1979. És membre de la R. Societat Arqueològica des de l’any 1946, i també va pertànyer a altres institucions ciutadanes. Va ser pregoner de les festes de Sant Magí l’any 1945.

Fou membre del patronat de les Escoles d’Art de la Diputació, de la Germandat de Poblet i de l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus. Se li concedí la Creu de l’Orde d’Alfons X el Savi, la Medalla «Donant» de la Creu Roja i fou Cavaller i Medalla d’Or de l’Ordre de Cisneros.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También