Del Vendrell a Fontfroide

19 mayo 2017 18:50 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El lloc idíl·lic de l’Aude francès i el marc majestuós de l’Abbeye de Fontfroide ha estat l’escenari, aquest cap de setmana, de la reposició d’una obra per a violoncels intitulada La dansa de les abelles, de la compositora vendrellenca Carlota Baldrís i Rafecas. Val a dir que ens plau que s’inclogui una obra de casa al concert de cloenda de les prestigioses master class estiuenques de l’abadia cistercenca, dirigides pel músic i musicòleg andorrà Lluís Claret i la pedagoga barcelonina Anna Mora, ambdós insignes artistes del violoncel. Tot un luxe.

L’obra, eminent i amb cànons respectuosos, alhora que originals (coneixent el tarannà de l’autora), inclou uns arpegis perfectes, uns pizzicatos encertats en els paisatges, una harmonització virtuosa, unes semicorxeres perfectament col·locades… que tradueixen, perfectament i amb tot l’art, la remor i el brogit del vol de les abelles tot arribant a una molt bona i excel·lent execució de nou violoncel·listes, capitanejats per la professora Mora, que han aconseguit que l’obra hagi estat lluïda i que la bellesa dels acords ens arribés amb dolcesa i encant, ressò del virtuosisme que ens té acostumats l’autora.

Ens podem felicitar que música de casa nostra passi fronteres i felicitem la mestra Baldrís per aquesta obra magnífica que, com les abelles, fabrica dolçor i es troba en una col·lecció d’obres magistrals de la nostra Carlota.

Josep-Enric Peris i Vidal

(Reus)

Comentarios
Multimedia Diari