Del ‘glamping’ a les furgonetes càmper

Desconnexió al costat de casa. La gran transformació de bona part dels càmpings de la Costa Daurada, convertits en ‘resorts’, permet oferir excel·lents opcions de vacances   

02 julio 2019 10:16 | Actualizado a 02 julio 2019 10:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Mira papa, un parc aquàtic!», exclama un nen que seu molt a prop meu en un AVE de tornada de Madrid. Acabàvem de passar per la Conca de Barberà cap a l’estació del Camp de Tarragona i la via d’alta velocitat permet veure de prop el càmping Montblanc Park, avui gestionat pel grup francès Capfun. El complex crida l’atenció per uns tobogans i un castell de jocs que coronen un entorn rodejat de bungalous.

Justament el grup Capfun acaba de comprar també a la Costa Daurada el càmping Àmfora Park de Cambrils, del qual ja han anunciat un pla d’inversions que preveu un focus en atraccions aquàtiques, que és una de les seves senyes d’identitat. I és que una part destacada de càmpings han apostat en els últims anys per convertir-se en autèntics resorts per a la família.

La recepta guanyadora és molt clara: creixent oferta de bungalous, piscines convertides en parcs aquàtics, animació amb espectacles a la nit i una restauració acurada i assequible. Per això ja fa un temps es parla de ‘glamping’, el càmping com una experiència amb glamur.

La Costa Daurada lidera aquest procés de transformació de càmpings, reconegut pel sector però encara desapercebut per part de la població local que no ho ha identificat com una opció de vacances. La seva gran virtut és que permet arribar a tothom. Per a les famílies que vulguin màxima comoditat, hi ha bungalous amb accés a restaurants per a tots els àpats, mentre que per als clàssics campistes, la tenda de campanya i els seus equipaments han registrat una important evolució, fent-ho accessible per a tothom tant en l’àmbit econòmic com tècnic.
Una fàcil introducció al món del càmping, quan es tenen certes reserves, és passar-hi un dia sense dormir.

La majoria permeten l’accés al seu restaurant per dinar-hi i, a canvi, es pot gaudir de la seva piscina i la seva animació. No deixa de ser una conseqüència de l’estratègia d’incrementar fonts d’ingressos, a partir d’una oferta gastronòmica atractiva per a la família, amb un accent important per als petits.

Els càmpings de casa nostra proporcionen excel·lents excuses per desconnectar a menys de trenta minuts. És veritat que en temporada alta l’habitual és l’estada d’una setmana, però sempre hi ha opcions de disponibilitats més curtes o aprofitar el juny o el setembre.

Escric aquest article després d’haver estat en família al Camping Sangulí, ara mateix el màxim exponent de càmping convertit en resort. No té preu poder-se banyar a la zona d’Àfrica enmig de recreacions d’elefants i hipopòtams i veure al fons el perfil de la mola de Colldejou! La meitat de les instal·lacions són luxosos bungalous en zones tematitzades i l’altra meitat reuneix les parcel·les on tenen cabuda les caravanes i tendes de tota la vida.

I és en aquest segment que vull insistir en la infinitat de possibilitats que ofereix el càmping: des de llogar la caravana i que te la instal·lin mitjançant empreses especialitzades de la zona fins a fer el que vàrem fer a casa fa uns anys: primer comprar una tenda de campanya familiar (avui ja tenen diferents espais o habitacions i per estar-t’hi dret a dintre) amb un mínim equipament de supervivència (taula i cadires plegables, fogonet de cartutx i matalàs inflable).

Amb això ja es garanteix el mínim confort per entrar al món del càmping i a partir d’aquí les opcions es multipliquen, en funció de les prioritats i possibilitats de la família. Els qui prefereixen la llibertat es mantenen a la tenda reforçant-la amb una furgoneta adaptada (la moda càmper) i els qui busquen comoditat es passen a la caravana o al remolc tenda.

I els qui ho volen tot i tenen capacitat econòmica: l’autocaravana, un segment amb molta presència en països com Holanda i Bèlgica i que des de fa un temps aquí registra creixements de dos dígits.

El que queda clar és que el càmping viu una forta expansió pel seu posicionament familiar i la seva capacitat d’adaptar-se a les noves demandes. I tenim la sort de disposar d’algunes de les millors instal·lacions prop de casa nostra, a més d’estar la majoria d’elles a tocar de les millors platges.

 

Ramon Puig és economista i periodista. Nascut a Guissona, porta més de mitja vida al Camp de Tarragona, des d’on es desplaça cada dia a treballar a Barcelona, on és director comercial d’una companyia asseguradora d’àmbit català. Va començar la seva trajectòria professional al món del periodisme al ‘Diari de Tarragona’.

Comentarios
Multimedia Diari