Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Desmuntant Reus

Semblen disposats a desmuntar el Reus referent i ho estan aconseguint

Lluís Gibert

Whatsapp

Tothom sap, avui en dia, que quan un polític no sap o no vol donar una solució concreta a un problema diu que farà un pla estratègic, i que quan vol dissimilar el desmantellament d’un servei diu que farà ‘xarxa’ amb un altre. Sota aquestes lleis fonamentals de l’engany polític es presenta la solució que dóna el conseller Comín a l’Hospital de Sant Joan de Reus, amb la col·laboració inestimable (i amb els braços oberts) dels regidors i assessors locals, especialment els d’Esquerra Republicana de Reus, actuals responsables polítics de la sanitat reusenca. En el context d’un conflicte amb els treballadors i d’un deute que la Generalitat no vol pagar, el conseller Comín ens va sorprendre fa un mes amb un pla estratègic que deixa en un pla de subsidiarietat l’Hospital Sant Joan de Reus i no resol cap dels reptes plantejats per una infraestructura magnífica i uns grans professionals que veuen com el futur que els espera està ple d’incerteses. El més alarmant de tot plegat és que, des del govern i també des de l’oposició, excepte els extraconsistorials de DenouReus, sembla que estan preparant el camí per regalar el nostre Hospital a l’Institut Català de la Salut, deixant de banda els seus programes electorals municipals i la seva dignitat reusenca, per així treure’s de sobre una veritable patata calenta que, segons sembla, ningú està prou capacitat de tirar endavant.

L’actual govern municipal, format per CiU, Ara Reus i Esquerra, semblen disposats a desmuntar el Reus referent i ho estan aconseguint. Atracar a mà armada els veïns de Móra per tal d’aixecar-los quatre milions d’euros (per tapar forats) no sembla que sigui una bona manera de propiciar la col·laboració i les relacions de capitalitat necessàries i condemna a mort el model sanitari reusenc com a referent de la Catalunya sud. Si no hi posem remei, i això implica sacrificar algunes carreres polítiques plantant cara a Barcelona i dient no al Pla Estratègic del Sr. Comín (i del Sr. Guix, per cert, reusenc il·lustre), passarem de ser un referent hospitalari a un hospital comarcal de segona, amb el que això suposa de perjudici per a la ciutat, i perdrem allò que tant ens feia sentir orgullosos, un hospital modern i de futur fet des d’un Reus capital per atendre, des de l’excel·lència, el territori. Som el que sembrem, certament, i entre incompetents i pilotes ens estem quedant petits, endeu- tats i emprenyats. Salvem, almenys, el nostre Hospital.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También