Deu anys generant espais per sentir la veu dels joves

El Casal de Joves s’ha convertit en un espai de referència de les polítiques de joventut amb vocació de servei al territori

16 octubre 2020 19:50 | Actualizado a 17 octubre 2020 10:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa deu anys, Reus tenia el privilegi d’inaugurar el Casal de Joves, i avui tenim la satisfacció d’haver convertit aquest equipament en un espai de referència de les polítiques de joventut amb vocació de servei al territori. 

Des de fa una dècada, el Casal de Joves desenvolupa projectes de joventut que tenen un objectiu comú: l’emancipació i participació dels joves i les joves de la nostra ciutat. I què vol dir això? 

Doncs la capacitat que han de tenir els joves d’exercir, construir i desenvolupar el seu projecte de vida en igualtat d’oportunitats i, al mateix temps, d’incidir en la vida col·lectiva de la ciutat. 

Aquests elements són, precisament, els reptes de futur que fixa el Pla Local de Joventut que estem elaborant des de la Regidoria de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus. Aquest Pla ha de servir per projectar nous espais i noves funcionalitats als que ja existeixen i també ha de donar resposta a la participació i a l’emancipació del jovent tenint en compte els contextos actuals, en una realitat molt marcada per la influència de les noves tecnologies i també pel caràcter transformador i transgressor dels nostres joves. 

Tot plegat, ha de servir per acompanyar la joventut en aquesta etapa de transició a la vida adulta.

El Pla Local de Joventut que estem elaborant ha de donar resposta a la participació i a l’emancipació del jovent tenint en compte els contextos actuals 

Tenim la certesa que, durant una dècada, el Casal de Joves ha permès generar entorns d’interlocució entre els joves i també un entorn de treball socioeducatiu i comunitari. També ha fomentat les dinàmiques juvenils i ha generat espais de referència espontanis perquè els i les joves els identifiquin com a llocs còmodes, agradables i desitjables per fer-hi sentir la seva veu. 

Tot plegat, ha fet que el Casal s’hagi quedat petit, i això ens ha de fer sentir orgullosos i orgulloses perquè, des de l’Ajuntament de Reus, hem treballat intensament per fer del Casal de Joves de la Palma un espai on han confluït tota mena d’activitats, programacions i serveis per al jovent de Reus. I és en aquesta línia que hem volgut centrar la celebració del desè aniversari. Per això, en la programació d’aquesta efemèride, hi trobareu activitats adreçades als joves però també als pares i mares. 
Són actes informals i d’oci pensats per ser gaudits al moment, però també n’hi ha que perduraran, com el mural que pintarà l’artista lleidatana Lilly Brick en un lloc cèntric de la ciutat i que serà una al·legoria de la joventut empoderada. 

Aquestes setmanes ens toca celebrar que el Casal de Joves fa deu anys, però sobretot ens toca seguir impulsant el protagonisme dels i les joves en la societat, un objectiu que sobrepassa aquest aniversari i que mira cap al futur.

Comentarios
Multimedia Diari