Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Dignitat

Josep Cruset

Whatsapp

‘Catalans, sapigueu fer-vos dignes de Catalunya!’, va ser la frase escollida per Francesc Macià per tancar la proclamació de la «República Catalana com Estat integrant de la Federació Ibèrica», el 14 d’abril de 1931. Ahir, després de signar la convocatòria de les eleccions del 27-S, Artur Mas va cloure la declaració institucional amb la següent apel·lació: «Assumim cadascun de nosaltres la responsabilitat i el protagonisme que el moment demana i fem-nos-en dignes».

La crida final a la dignitat ha estat, suposo, una coincidència volguda per reforçar el caràcter històric de l’acte. I, en qualsevol cas, situar la dignitat com a valor suprem és més estimulador que sentir altres invocacions pròpies de moments d’efervescència política.

Tres dies després d’aquella al·locució, el president Macià va acordar amb els republicans espanyols reconvertir la República catalana en Generalitat de Catalunya. Per Macià, la dignitat va ser compatible amb la negociació. Crec que Mas també ho té present.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También