Dignitat ebrenca

19 mayo 2017 19:09 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma en Defensa de l’Ebre tem que les darreres polèmiques que han sacsejat les Terres de l’Ebre, això és, el manteniment del monument franquista de la batalla de l’Ebre a Tortosa i l’agressió d’uns aficionats als bous a unes animalistes, puguin afectar la participació en la mobilització convocada aquest diumenge a Barcelona, contra el pla hidrològic de l’Ebre, un problema que és de tot el país i no només de les comarques del sud, afirmen. A la PDE creuen que aquests dos afers han creat mala imatge del territori a la resta de Catalunya. «Volem que la manifestació sigui una demostració de dignitat ebrenca», ha assegurat Manolo Tomàs.

El soroll generat al voltant d’aquestes dues polèmiques ha estat considerable i és evident que ha pogut crear apriorismes. Em resulta fascinant la facilitat amb què alguns parlen i opinen des de la distància i el desconeixement.

El que diré ara semblaran obvietats, però vist el que s’ha vist darrerament, potser seria convenient recordar-ho. Ni a tots els ciutadans de l’Ebre els agraden els bous ni, molt menys, tots els que van als bous són uns violents o uns salvatges.

Pel que fa al monument, no tots els que van votar per mantenir-lo són franquistes. No dic que no en quede algun, però no tants! Aquest tema és complex i donaria per a moltes pàgines de reflexió; una reflexió que no s’ha fet en profunditat ni abans ni després de la ja famosa consulta, per cert.

Però les polèmiques passen i queda l’essència, el que som. La dignitat ebrenca ens l’hem guanyat a pols al llarg d’anys i de lluites i ja no ens la podran treure.

Comentarios
Multimedia Diari