Donar la canya i ensenyar a pescar

Donem formació que permeti cobrir els llocs de treball que es creïn, tot i que siguin temporals

19 mayo 2017 21:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La magnitud de l’atur és prou greu perquè tots els esforços que es puguin fer siguin pocs per reduir aquesta plaga. A Torredembarra a l’agost hi havia 1.183 persones registrades a l’atur.

A les poblacions costaneres una de les activitats econòmiques més importants és el turisme, subjecte a una elevada estacionalitat molt marcada als mesos d’estiu. Per aprofitar aquesta oportunitat, a Càritas Parroquial de Torredembarra organitzem un curs de cambrer i d’ajudant de cambrer, a través del qual proporcionem una formació que permeti cobrir els llocs de treball que puguin crear-se més endavant, tot i que molts d’ells siguin temporals.

Amb aquest curs volem satisfer les necessitats laborals que tenen els empresaris de la restauració i dels bars. Per aconseguir-ho plenament, hem establert contactes amb aquest col·lectiu per tal de detectar les necessitats, i així poder ajustar el contingut del curs als seus objectius més immediats, amb la finalitat de poder aconseguir la màxima reinserció laboral dels participants.

Aquest és també un dels objectius de Càritas, que a més d’ajudar a satisfer dignament les necessitats bàsiques de les persones, hem de fer un pas més enllà i contribuir de manera decidida al seu desenvolupament.

Com es diu ara, al seu empoderament, o amb altres paraules més col·loquials, tal com sempre s’ha dit: no donar només el peix, sinó també la canya per ensenyar a pescar.

Per descomptat, no pretenem ser els únics que treballem per la justícia, i estarem sempre al costat de totes aquelles institucions municipals, associacions i ONG que persegueixin els mateixos objectius amb la finalitat d’aprofitar tots els recursos i optimitzar esforços.

Aquest curs és totalment gratuït, gràcies als professors que són voluntaris i que hi col·laboren altruísticament. Està dirigit a totes aquelles persones de Torredembarra que no tenen feina, amb ganes de treballar i disposades a seguir tot el curs. La previsió és de començar-lo a primers d’any i tindrà una durada de tres mesos. Ja es pot fer la preinscripció personalment a la seu de Càritas Parroquial de Torredembarra, carrer Camp Vell 14 de Torredembarra o per correu electrònic: caritastorredembarra@gmail.com

Comentarios
Multimedia Diari