El 'Diari', acudits i la Unitat d'Hemodinàmica

19 mayo 2017 23:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

n Sr. director, vull felicitar aquest diari pel tracte imparcial, però alhora d’enèrgica denúncia, que ha donat a la trista i lamentable notícia de la defunció d’un pacient mentre era traslladat a Barcelona per ser tractat d’un infart, atesa la impossibilitat de continuar fent-ho a les instal·lacions d’Hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Tot i així, vull posar de manifest el desencís que ha provocat entre el personal de l’Hospital esmentat la publicació d’un acudit del nostre admirat Faro en què es presenta un metge –identificat pel fonendoscopi que li penja del coll– sortint despreocupadament de la Unitat d’Hemodinàmica en acabar el seu torn de treball, fent cas omís a l’entrada de la Mort, identificada pel seu vestit negre i la dalla.

No ens agrada que pugui traslladar-se, ni que sigui de broma, la imatge del metge que no s’implica amb la salut dels seus pacients, i menys en un moment com l’actual, en què el col·lectiu de metges ha assumit en les seves pròpies retribucions les limitacions pressupostàries que també impedeixen l’obertura de la Unitat d’Hemodinàmica les 24 hores al dia.

Precisament, si, malgrat la reducció de les dotacions pressupostàries que han afectat la sanitat pública, es mantenen els nivells de qualitat assistencial és, en gran mesura, per la implicació dels professionals que en formen part, moltes vegades més enllà del seu horari i que tenen com a límit els recursos materials que els proporciona el mateix sistema sanitari pel qual treballen.

És públic i notori el posicionament dels metges de l’Hospital esmentat en la reivindicació d’ampliació de l’horari de la Unitat d’Hemodinàmica i no considerem just que els professionals que presten serveis en aquesta unitat –que tenen tots noms i cognoms, fills i pares– siguin presentats, repetim, ni que sigui de broma, com uns professionals irresponsables només pendents del rellotge per marxar a casa. No és cap crítica a l’agut sentit de l’humor del Faro, però entenc que la mateixa llibertat d’expressió amb què es fan acudits ha d’emparar la meva crítica a com es presenta uns grans professionals com ho són els de l’Hospital Joan XXIII.

No vull acomiadar-me sense abans traslladar, en nom de la corporació que presideixo i en el meu propi, el condol a la família del Sr. Gheron.

Fernando Vizcarro

(President del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari