El Penedès, descregut dels polítics

El tripartit va girar l´esquena al Penedès. CiU va donar suport a la vegueria, però quan va manar va quedar tot congelat

19 mayo 2017 22:56 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El directori de la Plataforma per una Vegueria Penedès, acompanyat de càrrecs electes i responsables polítics dels diferents territoris de l’Àmbit Penedès, i també de diferents partits polítics, es van dirigir al Parlament per sol·licitar la immediata constitució de la Vegueria Penedès.

No deixa de ser una casualitat que fa pocs dies es va presentar a les quatre capitals comarcals un llibre amb un títol agosarat, El Penedès era possible, amb el qual els membres de la plataforma celebraven 10 anys de lluita i també de desenganys amb la classe política del territori i del país.

Han passat deu anys des que els primers que van començar a parlar de Vegueria Penedès, van emprendre un camí que es podria acabar ben aviat. Era l’època del tripartit, del govern progressista i catalanista, que va girar l’esquena al Penedès. Durant el tripartit, va ser CiU qui va donar suport als membres de la Vegueria Penedès, perquè s’entenia que fent així es malgastava el govern tripartit, però amb el retorn de CiU al govern tot va quedar congelat, i d’alguna manera es va trair al territori, la doble traïció al Penedès, tant per uns com pels altres, fins al dia d’avui.

Sembla que ara es mou alguna cosa. Tots els partits que estan a favor del dret a decidir, van agafar el compromís que abans de les eleccions del 27-S es modificarà la llei per tal de constituir la Vegueria del Penedès.

Som una comunitat que vol aconseguir l’emancipació nacional i no som capaços de sentir la veu del mateix territori? Ens queixem que Madrid no ens escolta i amb el Penedès fem el mateix? Si realment volem ser un nou estat, el primer pas, abans que la mateixa emancipació, és que caldria donar suport a la reivindicació penedesenca. Seria un bon exemple, primer demostrar que volem un país nou, amb una administració nova, i fent-ho, així, reforçaríem un procés des de dins.

Esperem que en els pròxims mesos els partits del Parlament que han explicitat el seu suport a la reivindicació, així ho facin. Si no, que sàpiguen que el Penedès no s’acabarà de creure tot això d’un país nou.

Comentarios
Multimedia Diari