El Priorat: oportunitats i realitats

El Priorat encara no ha fet el salt definitiu que l'ha de situar com un referent turístic

19 mayo 2017 23:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Hi ha indrets turístics que, per petits que siguin o amagats que estiguin, són coneguts arreu del món. De vegades no se sap ben bé per què uns s’han fet famosos i d’altres de similars –i fins i tot de millors– no han assolit el mateix grau de coneixement, si bé és obvi que l’estratègia de promoció hi ha tingut molt a veure. Són indrets singulars que, per dir-ho ras i curt, s’han sabut vendre bé. El Priorat és un dels molts indrets únics de què gaudim a les nostres comarques, amb una especificitat que el fa molt atractiu. No té res a envejar d’altres regions europees conegudes per la seva tradició rural, el seu paisatge vinícola i els seus productes agroalimentaris. M’atreviria a dir que, en molts d’aquests aspectes, el Priorat les supera amb escreix. A banda de la reconeguda qualitat dels seus vins, de les DOQ Priorat (l’única amb aquest distintiu a Catalunya i una de les dues de l’estat) i la DO Montsant, aquesta comarca gaudeix d’un clima millor que el d’altres zones de l’estranger amb les que sovint es compara. I un altre punt a favor, molt important també: el Priorat és a tocar de Reus, Tarragona, les platges de la Costa Daurada, PortAventura, les Terres de l’Ebre o Barcelona, indrets que apleguen mil i una propostes culturals, lúdiques i comercials.

No obstant tot plegat, la comarca del Priorat encara no ha fet el salt definitiu que l’ha de situar com un referent turístic, i no només a escala europea, sinó començant per Catalunya i l’Estat. Certament, la voluntat hi és, i el camí s’ha endegat. Cal ara la màxima unitat de criteri i d’acció per avançar plegats cap a una més eficaç promoció conjunta en els àmbits vinícola, agroalimentari, paisatgístic, natural, lúdic i turístic en general. L’objectiu és la màxima vinculació dels sectors primari i terciari per tal de convertir en realitats les excel·lents oportunitats que aquest territori té plantejades, amb l’ajut de les administracions i la col·laboració de la iniciativa privada, aprofitant els magnífics recursos que la comarca té a l’abast: el Parc Tecnològic del Vi, el Castell del Vi, la força de les entitats, la projecció de la candidatura de Patrimoni Mundial... L’objectiu final no és altre que la millora econòmica de la comarca.

Res d’això no posa en risc l’essència del Priorat, ans al contrari: la preserva al mateix temps que la posa en valor i la projecta en benefici del territori i de les persones. Un cop més, la Diputació de Tarragona és al seu costat, donant suport econòmic i assessorament als ajuntaments, impulsant la construcció i manteniment d’infraestructures i serveis municipals, millorant any rere any la xarxa de carreteres, facilitant la inserció laboral a través de plans d’ocupació o promovent, també de manera continuada, l’oferta turística a través del Patronat de Turisme de la institució. La Diputació també hi és al costat en aquesta desitjable aposta per avançar units en la mateixa direcció. Si ho fem així, l’enlairament definitiu del Priorat només serà una simple qüestió de temps.

Comentarios
Multimedia Diari