Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El boicot no entén de pau

No compartim la política d'assentaments del govern d'Israel

Ana Santos Gorraiz

Whatsapp

L’ escriptor i pacifista israelià Amos Oz, una de les veus més crítiques amb l’ocupació, va dir en un acte oficial: «No crec en els boicots perquè fan la gent més feble. Jo no compro en els assentaments des del principi, des dels anys seixanta i setanta, perquè no comparteixo la seva existència, però el boicot, com s’està donant, és un error perquè enforteix els que estan en contra de la pau».

Treballar per la pau, aquest és l’objectiu, i, si volem aconseguir-lo, haurem d’esforçar-nos buscant solucions pacífiques, per tal que els pobles palestí i israelià puguin viure junts i en pau, i això no implica establir campanyes de boicot, Desinversions i Sancions.

No compartim la política d’assentaments portada a terme pel govern conservador d’Israel, de la mateixa manera que tampoc podem compartir algunes de les formes emprades pels governants del poble palestí. Creiem en els homes i dones de tots dos pobles que esperen una pau que fa molts anys que no arriba. I que de cap manera arribarà sota el paraigua de campanyes sectàries que tanquen vies de negociació per aconseguir la desitjada convivència.

No podem erigir-nos en executors d’una justícia injusta que arrasi culpables i innocents amb la mateixa sentència. La via no és fer més mal i provocar més patiment amenaçant el dret de tota persona a la llibertat d’expressió, a no patir discriminació i a no revelar l’origen, raça, religió i opinions personals.

I, malgrat l’opinió personal de cada un de nosaltres, no podem compassar campanyes que inciten a la violència, l’odi i la marginació dels homes i dones que es veurien afectats per un boicot injust. Vivim en un estat de dret i les nostres decisions i actuacions han d’estar ajustades a dret, d’una altra manera no tindríem raó ni moral ni social per exigir als altres compromisos de justícia.

Hem de treballar des del diàleg per aconseguir la pau entre Israel i Palestina. Hem de treballar per la Pau des de la Pau. No hi ha cap altra manera!

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También