El país dels nostres somnis

En plena crisi econòmica i financera ens hem adonat que, si volem que la gent visqui millor, cal fer canvis estructurals

19 mayo 2017 21:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquests darrers anys, en plena crisi econòmica i financera, ens hem adonat que el sistema fallava. Els elevats índexs d’atur, el drama de les famílies desnonades i la impossibilitat dels joves de realitzar-se en el món laboral se sumaven a problemes endèmics que se succeeixen, com la corrupció, les llargues llistes d’espera hospitalàries, la pujada de l’IVA o l’excessiva burocratització per fer qualsevol tràmit. Tot plegat ens ha demostrat que si volem que la gent visqui millor cal fer canvis estructurals. Precisament per això, des del 2012, cada Onze de Setembre centenars de milers de persones han sortit al carrer i s’han mobilitzat: per poder assegurar un futur millor per a tothom, pensant especialment amb els seus fills i néts.

En paral·lel, arreu del món hi ha gent que voldria poder dissenyar un estat des del començament, com ideaven els pensadors i teòrics, però reformar de veritat un sistema existent és impossible, per les inèrcies acumulades i la falta de voluntat per dur a terme els canvis necessaris.

Així, ara, nosaltres tenim una oportunitat històrica. Tenim l’oportunitat de passar pàgina i de construir un nou país, el país que sempre havíem imaginat. Un país que ha de ser necessàriament millor, només pel fet que l’experiència acumulada ens ofereix la capacitat de no cometre els mateixos errors del passat. Aquest serà un procés pausat i progressiu, una transició tranquil·la en què tothom ja pot participar i contribuir. L’important és cap a on anem.

Penso en un país on l’Administració procuri per la legítima recerca de la felicitat de les persones. Un país plural i democràtic on es garanteixi i s’ampliï l’estat del benestar, i on la recerca i la innovació siguin pilars fonamentals d’una economia sostenible del coneixement. Una república on es garanteixin unes pensions més que dignes, no es discuteixin els drets socials, es contribueixi a la pau, la igualtat de gènere sigui un fet i es respecti el medi ambient.

Com t’imagines el país ideal? Ara tenim l’oportunitat de fer, entre totes i tots, el país dels nostres somnis.

Comentarios
Multimedia Diari