Els Bons Comerç TGN, un projecte de ciutat

No es tracta només d’una cam-panya comercial: és una opor-tunitat única perquè Tarragona recuperi el seu orgull. La Covid ha suposat un cop dur per al sector però, especialment a la nostra ciutat, víctima des de fa anys d’una tendència negativa que s’ha traduït en un cansament generalitzat

22 octubre 2021 11:20 | Actualizado a 22 octubre 2021 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Bons Comerç TGN ja són una realitat. Aquest divendres es posen en marxa amb l’objectiu principal de recuperar econòmicament un sector que ha patit molt durant els darrers mesos i fer despertar comercialment una ciutat que necessita dosis d’optimisme.

Som molt conscients que els Bons Comerç TGN arriben més tard del que tots i totes hauríem volgut, però tampoc podem perdre de vista que ho fan en un moment clau per al nostre comerç, ja que les setmanes prèvies a la campanya de Nadal acostumen a ser una època molt dura per al sector. 

Des de la conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona fa moltes setmanes que treballem per aconseguir que aquesta campanya marqui el punt d’inflexió del despertar comercial de la nostra ciutat. Hem posat a disposició de la campanya i dels comerços tarragonins 500.000 euros en forma de subvenció directa a les botigues, restauració i hostaleria. Es calcula que l’impacte econòmic mínim directe serà d’1,5 milions d’euros, ja que cada bo gastat de 5 euros assegura una despesa mínima de 15. No es tracta només d’una campanya comercial, sinó d’una oportunitat única perquè la ciutat de Tarragona recuperi el seu orgull. La pandèmia va suposar un cop molt dur per al sector però, especialment a la nostra ciutat, des de fa anys era víctima d’una tendència negativa que s’havia traduït en un cansament generalitzat. El sector està cansat i fins i tot instal·lat en una atmosfera de falta d’optimisme. 

L’administració local s’ha de sentir, en gran part, responsable d’aquest sentiment de frustració, però tenim el compromís de fer tot el possible per revertir-ho i aprofitar tot el potencial que ofereix la nostra ciutat. És per aquest motiu que entenem la campanya dels Bons Comerç TGN com un projecte compartit. Sota el lema ‘Suma’t al nostre comerç’, volem fer una crida a tots els tarragonins i tarragonines per sumar esforços i teixir complicitats per aconseguir convertir Tarragona en un referent comercial. Estem convençuts del potencial de Tarragona i de la necessitat de donar un impuls definitiu des de l’administració local, per tal de convertir la ciutat en un sol centre comercial, que vagi des de Ponent a la Part Alta, passant pel Serrallo o Sant Salvador, sense oblidar el paper que juguen els grans agents com les Gavarres, Parc Central o El Corte Inglés, com a pols d’atracció.

Amb motiu de la posada en marxa de la campanya dels Bons Comerç TGN, hem preparat un programa d’activitats de dinamització comercial a tota la ciutat, ambiciós i apassionant, per fer que la ciutat desperti. Talls de carrers al centre, un trenet turístic gratuït que connectarà els principals eixos comercials de la ciutat, cultura popular amb castells i gegants, teatre de carrer, tallers, tallers gastronòmics… més de vint activitats per dinamitzar tota la ciutat. No serà una acció puntual, ja que volem que aquest model es repeteixi de manera continuada durant tot l’any i a tot el municipi.

Hem d’agrair la col·laboració dels departaments de mobilitat, Guàrdia Urbana, l’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona, així com l’empresa municipal de Mercats, que s’ha bolcat amb la campanya. No podem oblidar tampoc la gran implicació de la Cambra de Comerç, qui ha tingut un paper clau a l’hora de validar els comerços i serà també l’encarregada de donar el vistiplau a les operacions i realitzar la posterior transferència als comerços. 

Amb l’ajuda de tots i totes hem d’aconseguir que Tarragona es converteixi en un referent comercial, amb una oferta àmplia i atractiva que sigui capaç d’actuar com a pol d’atracció tant per als tarragonins i tarragonines com per als visitants i turistes. Us convido a viure i gaudir amb optimisme de la posada en marxa de la campanya dels Bons Comerç TGN. És el moment de convertir Tarragona en un referent comercial. El nostre comerç ens necessita.  ‘Suma’t al nostre comerç’!

Comentarios
Multimedia Diari