Els Jocs Mediterranis de Tarragona 2017

19 mayo 2017 22:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona és històricament una ciutat on els grans projectes el pas del temps els ha deixat als calaixos de l’oblit. Podíem fer una llista on segur que ens en deixaríem, és difícil trobar-ne alguns que a més del projecte inicial podem trobar la seva execució. Aquesta situació ha durat dècades i alguns són del segle XIX.

Ara som davant la possibilitat de trencar amb aquesta dinàmica i acabar un gran projecte començat que per la ciutadania de Tarragona serà beneficiós i que van més enllà de tot el que és tangible i material, els Jocs Mediterranis de l’any 2017.

Més enllà del que signifiquen com a esdeveniment internacional –per cert, Tarragona mai no ha estat dins de cap circuit d’aquestes característiques–, el Jocs del 2017 repercutiran en positiu a Tarragona, deixant un llegat important en molts àmbits;el primer, la millora dels actuals equipaments que farem servir tots els ciutadans, principalment l’esport de base, i amb la construcció d’altres que serviran tant per a la gent com per organitzar esdeveniments que ara ens passen de llarg amb una repercussió econòmica a l’hostaleria, el turisme, el comerç i el patrimoni cultural.

Vull fer èmfasi en les millores esportives al centre de la ciutat amb la recuperació del complex Sant Jordi, reivindicació dels veïns de la zona des de fa anys, aquestes millores també serviran per dignificar una de les entrades de la ciutat i gaudir i cosir sectors i barris exponents de l’urbanisme dels anys 70, un cop acabats els Jocs s’obriran a la ciutat.

Cal tenir en compte els seminaris i cursos de formació per a clubs, jutges i tècnics que doten el territori de persones amb més capacitat de gestió esportiva i tècnica, exponent de la implicació del teixit esportiu i associatiu. Això serà també part del llegat que deixaran els Jocs.

També cal parlar de les persones. Els projectes, si no tenen gent al darrere, són poca cosa, i Tarragona 2017 té molta gent que hi creu, més de 3.600 voluntaris, cada setmana hi ha voluntaris participant a diferents actes esportius donant suport a les entitats i agafant experiència; 10.000 joves de 84 centres escolars han participat al projecte ‘Fem la Mascota’ i més de 60 professors al curs acadèmic 2014-15 participaren al Projecte Educatiu, amb perspectives d’ampliació a partir de setembre.

També cal recordar les ciutats que són part dels Jocs del 2017. Tot el Camp de Tarragona participa del projecte liderat per la ciutat de Tarragona, sense oblidar Barcelona i Castelldefels.

Ha estat a partir de Tarragona 2017 que les dues ciutats més grans, Tarragona i Reus, han començat per primera vegada a fer reunions periòdiques per ajuntar esforços i projectes; el suport de la Diputació de Tarragona i el del Govern de Catalunya és fonamental i ens demostren la implicació i la importància que té pel territori els Jocs Mediterranis del 2017. No podem passar per alt les empreses patrocinadores actuals i les que en poques setmanes entraran a formar-hi part. Ara cal fer l’últim esforç per implicar el govern de l’Estat.

Tarragona 2017 és un projecte beneficiós actual i de futur, les persones que hi treballen ho fan amb professionalitat, rigor i il·lusió.

Farem uns grans Jocs.

Comentarios
Multimedia Diari