Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els Jocs de la Pau, els Jocs de Tarragona

Javier Villamayor

Whatsapp

Fa uns 2.000 anys un general romà va desembarcar les seves tropes a la nostra costa a la recerca d’un espai on poder instal·lar un campament permanent a partir del qual desenvolupar una campanya militar. Buscava un port natural, una climatologia favorable, bones comunicacions, queviures a l’abast. No es va equivocar en escollir aquest punt específic de la Mar Mediterrània malgrat que el fet que el va motivar era contundent: la guerra.

2.000 anys després volem tornar a ser decisius però canviant de paradigma. Volem tornar a ser determinants en l’esdevenir de la conca mediterrània però no atiant noves guerres fratricides sinó tot el contrari, estimulant els valors de la pau mitjançant el llenguatge universal de l’esport. D’això van aquests Jocs.

Podem aconseguir-ho. Els Jocs Mediterranis que acollirem són una magnífica oportunitat per a fer-ho possible. Durant 10 dies 16 ciutats i pobles de les comarques tarragonines acollirem més de 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents, milions de compatriotes mediterranis podran seguir-ho a través de la televisió i dels canals que disposen les noves tecnologies.

A un mes pels Jocs faig una crida a tota la ciutadania per garantir que siguin un èxit. No només volem fer uns bons Jocs, volem fer uns Jocs modèlics, els millors de la història en les seves característiques i per això us necessitem, ens necessitem tots, perquè sense la vostra implicació i el vostre entusiasme res no seria possible. 

Penseu en el pas endavant de gegant que podem fer en promoció de la riquesa cultura, gastronòmica, històrica i comercial de les nostres comarques, en què serem l’epicentre del Mediterrani durant deu dies, en el que això pot suposar, per exemple, pel nostre turisme, per a la creació de nous llocs de treball, per l’arribada de nous contingents de visitants. 

Però avui, especialment, us vull demanar que penseu en aquest mar que ens uneix a tots i que viu la tragèdia dels refugiats que intenten accedir a Europa fugin de la guerra i la misèria. Fem que els Jocs siguin l’espai de fusió olímpica de la tradició tarragonina d’amor per la pau amb la recuperació de l’humanisme que eviti que aquest pont de mar blava que evocava el poeta pateixi més naufragis i la mort d’innocents! 

A partir del 22 de juny les comarques tarragonines representarem no tan sols a l’ampli univers mediterrani que es retrobarà a casa nostra sinó també a Europa, la nostra nova gran pàtria. Fem que cap visitant se senti estranger a la nostra terra. Fem real que aquestes ciutats nostres, aquesta identitat cívica oberta al món que és Tarragona, sigui la gran capital de la pau i de l’esport mediterranis. 

Un poeta llatí va escriure: “allà on hi ha la ciutadania romana allà hi ha casa meva.” Encarnem nosaltres avui aquest mateix esperit internacionalista que ens permeti retrobar-nos a tots els germans del mediterrani per fer esport; per conviure sense violència i per parlar un llenguatge comú i universal. Que aquestes jornades olímpiques siguin una festa de concòrdia i convivència per a tots: per a tots els homes i dones, de totes les nacions i ciutats, de tot el nostre estimat marc mediterrani i que sigui l’inici d’una pau vertaderament perdurable. Una pau que les noves generacions d’ambdues ribes mediterrànies es mereixen i que estem segurs que tindran.

Un dels esportistes que participaran en els Jocs va dir, recentment, en una entrevista: “quan no assoleixo les meves marques, continuo entrenant amb tenacitat per intentar-ho un altre cop. Quan finalment ho aconsegueixo, la satisfacció i felicitat són indescriptibles.” Aquest és l’autèntic tarannà olímpic. Fem nosaltres el mateix, posem passió, donem el millor de nosaltres mateixos i guiem-nos únicament per convertir aquesta edició dels Jocs Mediterranis en els Jocs de la pau. 

Visca els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018!

Temas

  • Juegos Mediterraneos

Comentarios

Lea También