Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Els Xiquets de Hangzhou ja no cauen en gràcia

Whatsapp

Els de Hangzhou són els fillols de la Colla Vella i la majoria del món casteller veia amb bons ulls aquesta formació, ja que representava la internacionalització dels castells. Dissabte passat es va celebrar la primera jornada del Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça i l’organització va creure oportú convidar la colla de la Xina a competir. La participació, la van gestionar els mateixos rosats.

Dies abans d’anunciar l’entrada dels xinesos al Concurs, TV3 emetia en primer time El jardí de les flors del presseguer, un documental que resumia la història i el funcionament dels Xiquets de Hangzhou. La peça va mostrar una colla molt allunyada dels valors que acompanyen els castells a Catalunya. En aquell moment ja van començar les primeres crítiques i després del 3 de 9 amb folre descarregat d’una manera impecable dissabte passat, ja no van caure en gràcia a gairebé ningú.

La professionalització dels castells evidenciava que podia superar el model tradicional, el dels Xicots de Vilafranca. Al final es va fer justícia, la colla estrangera no va poder amb el 4 de 9 folrat i els Xicots es van emportar el primer premi.

Ves que en dos anys la Vella no es penedeixi d’haver-los portat a Tarragona.

Arnau Martínez

(Tarragona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También