Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Opinion el voraviu

Els cinc greus errors de cada bàndol

Tothom ha d'admetre els seus errors per trobar els camins de la solució.

Josep Ramon Correal

Whatsapp
Jordi Turull emocionat en rebre l'auto de presó incondicional.EFE

Jordi Turull emocionat en rebre l'auto de presó incondicional.EFE

Som on som per un cúmul d’errors que ens haurien de servir de lliçó. De la banda independentista cal apuntar: 1. Cap escrutini electoral ha donat una majoria de votants independentistes. 2. La independència no pot ser un objectiu, sinó un mitjà per a millorar socialment. 3. Si ets el més dèbil, mai aconseguiràs res per la força. 4. No tots els independentistes tenen al cap la mateixa República, sinó fins i tot repúbliques antagòniques. («Val més monarquia coneguda que república per conèixer».) 5. No sabien que la raó d’Estat està per sobre dels raonaments. 
Per la banda del Govern central han comès els errors següents: 1. Considerar que el moviment independentista és una febrada de quatre penjats. 2.Oblidar que Catalunya és el principal motor de l’Estat i els motors cal cuidar-los, són la peça fonamental del cotxe. 3. Creure que amb quatre promeses aturarien el malestar («tites, tites, tites...»). 4. Voler tallar l’alçament amb mesures judicials i deixar la gestió de tot el conflicte als jutges. 5. Negar-se a obrir cap via a la negociació sota la teoria del no fer res (sostenella y no enmendalla). El jove filòsof i historiador holandès Luuk van Middelar ha dit que «la política és la forma amb què una societat s’ocupa de la incertesa». Aquí, quan patim incerteses, aparquem la política.

Temas

Comentarios

Lea También