Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Opinion EL VORAVIU

Els romans eren organitzats, no com ara

La capacitat autodestructiva de Tarragona no té límits. El Museu Arqueològic tanca per obres ara que vénen els Jocs del Mediterrani. 

Josep Ramon Correal

Whatsapp
El Museu estarà tancat per fer-ne una profunda reforma que falta fa.

El Museu estarà tancat per fer-ne una profunda reforma que falta fa.

La construcció de Tarraco, igual que en altres ciutats romanes, va ser possible gràcies a un prodigi de tècniques i d’organització fins al més mínim detall. Explica Isabel Rodà que es podien treballar al costat de les pedreres tots els elements d’un edifici per fer-los viatjar ja pràcticament acabats al lloc de la comanda. També haurem observat que totes les estàtues d’aquella època tenen el coll molt gros. No és que els romans fossin curts de gola. Feien les peces amb el coll més potent per evitar riscos de fractura durant el trasllat. Per optimitzar el transport, aprofitaven la cavitat dels sarcòfags per portar els objectes més fràgils com les vaixelles de ceràmica. Amb motiu de l’exposició ‘Tarraco pedra a pedra’, l’any 2009, el director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Francesc Tarrats, va escriure: «La construcció de Tarraco va requerir un llarg procés en el qual van combinar-se pragmatisme i una no gens dissimulada voluntat de generació d’una imatge de prestigi». No sembla pas que les actuals generacions de tarragonins haguem heretat cap de les virtuts dels nostres avantpassats. Un exemple el tenim en el fet que no som capaços ni de coordinar les obres del Museu Arqueològic amb la celebració dels Jocs Mediterranis. Sort que Tarraco ens la vam trobar feta i només ha calgut fer-la malbé.

Temas

Comentarios

Lea También