Els 'smart' de l´Hospital

19 mayo 2017 19:50 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reus Smart City. Ciutat intel·ligent. Però ja diuen que la intel·ligència es demostra caminant, i de caminar en saben especialment a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. En quinze dies d’ingrés entre Urgències i l’ala de Traumatologia he tingut l’oportunitat de veure de primera mà com treballen els seus professionals. Com treballen, i com els fan treballar. S’afronten al seu dia a dia amb una vocació i una passió que arriben a contagiar-se pel seu constant bon humor i ganes de donar, d’ajudar i de fer allò que convingui per al pacient. També ens curen amb el tracte.

Malauradament aquest exèrcit del somriure es troba amb un malalt que ja arriba cremat per una intolerable llista d’espera de mesos per ser atès. Que ha hagut de passar més d’un dia en una llitera als boxs perquè en teoria no hi ha habitacions (sí, sí, parlem del mastodòntic Hospital de la carretera de Bellissens, on ens diuen que hi falten llits). Fins i tot es troben amb pacients que no poden viure ni la privacitat d’un box i han de ser atesos entre curses als estrets passadissos de les Urgències. La intimitat hauria de ser un dret irrenunciable a hores d’ara.

I els detalls. Mentre que promovem un Reus Centre Comercial on aparcar a qualsevol lloc ens costa com a màxim 4 euros, el fet de tenir un familiar ingressat a l’Hospital ens fa una ferida a la butxaca si necessitem tenir el vehicle a cobert. I és que aparcar al carrer suposa deixar el cotxe en un descampat de terra en què, els dies de pluja, els passadissos i habitacions de l’Hospital es converteixen en un crec-crec de fang sec que, a banda de la incomoditat i el perill que suposa, obliga a treballar tres vegades més en tasques de neteja.

Asfaltin, per favor, asfaltin. I abaixin el preu intolerable del pàrquing. Volem ser smart city amb Wi-Fi al centre i no tenim la delicadesa de proveir d’internet gratuïta els pacients ingressats. Els detalls. Els detalls també es gestionen.

Però sort en tenim dels grans mestres del detall. Els autèntics smart de l’Hospital: els seus treballadors. Els encarregats de neteja, cuina, zeladors, auxiliars, infermers, metges, cirurgians... del primer a l’últim, una autèntica desfilada de passió per la feina, de ganes de tenir una sanitat a l’altura. D’amor a la vocació de servei i de curar amb un somriure. I això que els smart de dalt no els ho posen gens fàcil. Gens.

Jordi Salvadó Rius

(Reus)

Comentarios
Multimedia Diari