Estats Units: el tiroteig indiscriminat

Els Estats Units és un dels països del món que quantitativament es consumeix més droga

19 mayo 2017 22:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Pel que es veu, en els Estats Units l’esport favorit és tirotejar. Es dispars es repeteixen en les escoles, en residències d’ancians, en cases particulars, en cinemes. Fins i tot ja han arribat a les bases miliars i a les portes del Congrés, i en últim cas, aquest dies, un adolescent tirotejant i matant gent dins una església en plena celebració. Pel que sembla és un país on s’esmorza, es berena i se sopa al són dels trets produïts per presumptes pertorbats o psicòpates. Aquests tirotejos han arribat fins a tal punt que el president Obama s’ha lamentat de les vegades que durant el seu mandat hagi hagut d’enfrontar amb aquesta tribulació: De seguir així .un d’aquests dies, el president acabarà donant-se de nassos amb homicides dins el seu despatx Oval.

Quina explicació té que als Estats Units es produeixi tant repetidament aquest tràgic fenomen?. Doncs més ni res menys el que tots sabem: que hauria d’imposar un control d’armament. És a dir, que no quedin les armes en mans particulars, fins i tot d’adolescents tal com ocorre avui. Observin l’anomalia: Actualment a Estats Units es poden comprar armes ensenyant tan sol un carnet de club, inclús per correu revertit i pagament a reembors. Fins i tot s’ha arribat afirmar que cert individu va comprar per telèfon un carro de combat de la guerra de l’Irak. I per si poca cosa, antics avions de guerra els pot adquirir qualsevol pilot amb carnet.

Perquè presidents, congressistes, senadors i altres autoritats permeten que ocorrin aquests desastres, coneixent el fons del mal com ho coneix la resta del món civilitzat?. Serà un dubte difícil de contestar. Diuen que el president Omaba s’ha preocupat com cap altre per establir el control d’armes, sense aconseguir-ho de moment.

La pregunta: Per què un president queda vetat per la majoria del Congrés per posar límit a aquest desenfrenament?. Senzill, perquè en els EE.UU.. els grups econòmics dominen per sobre els governs i, l’economia és el punt de referència d’aquells grups de pressió. Llavors, perquè no s’evita el tràfec d’armes?, doncs, senzill, perquè la fabricació i venda d’armes produeix diners. Se sap que l’estat de Califòrnia és el de la renda “per càpita” més alta dels E.U. i ho és, senzillament per les seves fàbriques d’armes i instal·lacions militars (la Base Naval de San Diego, per citar-ne una). Estats Units és un país governat per lobbys i el lobby que defensa la possessió d’armes té una força extraordinària. Per assegurar la seva influència sobre l’electorat ha creat la “Associació Nacional del Rifle”, que normalment la presideixen figures notables de l’espectacle, la high-life, o expolítics brillants, aconseguint per aquest paradigma la força necessària perquè qualsevol proposta de control d’armament caigui en l’oblit

Quant a la proliferació de psicòpates assassins, homicides, criminals, malfactors i resta de fauna candidata a centres psiquiàtrics, quina resposta es pot donar?. Ben senzilla: Cocaïna, heroïna, barbitúrics, amfetamines, a més d’educacions despòtiques. Els Estats Units és un dels països del món que quantitativament es consumeix més droga. Llavors, ens preguntem humorísticament: Existirà per ventura una “Associació Nacional del LSD”?. Esperem que el bon fer dels seus polítics i la sensatesa del poble americà acabin amb aquesta xacra de l’armament tan greu i tan possessionada en aquell extraordinari País.

Comentarios
Multimedia Diari