Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Estima i viu la justícia

Viure la justícia és commoure'ns i moure'ns davant les injustícies

Conxa Manrique Carrasco

Whatsapp

Càritas ha iniciat la campanya “Estima i viu la justícia”. L’objectiu se centra en les persones més vulnerables i la pèrdua dels seus drets, que donen lloc a noves formes de pobresa. L’exclusió de les persones més pobres creix estrepitosament. Els beneficis de la globalització només són per als poders econòmics però no per a l’expansió dels drets humans i els valors a favor de la persona. Els rics són cada vegada més rics i els pobres cada vegada més pobres. Cal, doncs, un canvi d’època i de model social que solament és possible des d’un canvi profund de les persones, les quals per la seva part caldrà que pressionin i obliguin a fer un canvi a les forces econòmiques i polítiques que mouen el món.

Estimar és voler el millor per a l’altra persona, i això a vegades és tan senzill com saber escoltar i acompanyar, però que sempre s’ha de traduir en donar suport a l’altre. Viure la justícia és commoure’ns i moure’ns davant les injustícies, denunciar i transformar la realitat amb compromís i voluntat fèrria per tal d’aconseguir que un altre món sigui possible. Tots podem estimar i viure la justícia segons les nostres capacitats, conscients que amb les nostres accions tots som poderosos i tots som necessaris. No es tracta simplement d’un bonic conte de Nadal que comença i acaba en aquestes dates, sinó d’una tasca àrdua, llarga i constant que ha de durar tot l’any.

Aquest és el cas del projecte d’Assessorament extrajudicial que portem a terme els voluntaris lletrats del Col·legi d’Advocats de Tarragona en col·laboració amb Càritas Diocesana de Tarragona. Gràcies a aquesta iniciativa, moltes persones sense recursos s’adrecen a Càritas i tenen l’assessorament gratuït d’un advocat, que de manera anònima i professional posa els seus coneixements i el seu temps a disposició de persones en risc d’exclusió social. Durant l’any 2014 han estimat i viscut la justícia nombrosos lletrats, que amb generositat i dedicació han fet possible que moltes persones s’hagin sentit estimades, acompanyades, i hagin lluitat pels seus drets. Càritas vol donar les gràcies al Col·legi d’Advocats de Tarragona que ha fet possible el desenvolupament d’aquest projecte i, sobretot, als advocats i advocades que amb generositat i il·lusió hi han participat. Aprofitem també per a encoratjar i fer una crida a altres col·lectius de professionals perquè, juntament amb Càritas, creïn projectes solidaris i socials que facin certa la convicció que un altre món és possible!

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También