Estimat Jan

OBITUARI | L'impulsor cultural del Vendrell Joan Toldrà va morir el passat 25 de juliol

29 julio 2017 17:36 | Actualizado a 29 julio 2017 17:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ja feia unes poques setmanes que ens avisaves, que, malauradament, la teva salut va començar a empitjorar. Aquests dies, coincidint amb la Festa Major que tantes vegades la Coral ha participat, la Vila es vesteix de dol. Ens has deixat Mestre, submergits en una profunda tristor, confosos, sense rumb, intentant trobar el camí per continuar la nostra comesa. L’església és plena de gom a gom. Ha arribat l’hora de dir-te adéu, l’últim adéu, i tothom vol acomiadar-se de tu. 

Somiador, lluitador com ningú, pacient i a vegades molt impacient, fidel al teu compromís; això sí, tossut com una mula. I quanta raó tenies. Estem aquí Jan, tots, amb tu, en aquest dia, intentant trobar les paraules per acomiadar-te com et mereixes. A la majoria, per no dir a tots, ens has vist créixer. Ens has obert les portes de casa teva quan encara no mesuràvem dos pams per sobre del terra, i ens has donat tot el que tenies: música i més música. Partitures, CD per assajar a casa, consells, hores i hores d’assaig, a cadascú el que necessitava per aprendre a cantar; com un pare als seus fills. 

A vegades ens preguntem com seríem si no haguessis aparegut a les nostres vides, i ningú troba la resposta; però estem segurs que seríem persones molt diferents. I no només ens has omplert de coneixements musicals; els que hem viscut a prop teu som testimonis d’una vida entregada als altres, al poble, a la popularització de la cultura. 

Fins al dia d’avui t’has dedicat en cos i ànima al cant, però també has participat en la promoció d’altres entitats com les sardanes, els pastorets i el teatre Brisamar; una tasca admirable que sempre recordarem. Gràcies per tot el que ens has ensenyat i per formar part de les nostres vides, Mestre. No només ens has format com a cantaires, sinó també com a persones. Moltes gràcies per fer-nos enamorar del cant, i per haver-nos transmès tants valors que ens acompanyaran al llarg de les nostres vides. T’ha faltat temps per complir tots els teus somnis, Jan, però aquí a la terra ens hem quedat uns quants amb moltes ganes de continuar lluitant-los. I a partir d’ara permet-nos tractar-li de vostè, Mestre; a partir d’ara és, i serà, recordat com el Mestre Toldrà, una de les persones que més ha ajudat a promoure la música al Vendrell en els darrers anys. Si us plau, Jan, des del cel, cuida’ns molt. Jan, t’estimem.

Comentarios
Multimedia Diari