Más de Opinión

Fer créixer el Tarragonès, treball d’equip

RAÜL FRANQUET

Whatsapp
Fer créixer el Tarragonès, treball d’equip

Fer créixer el Tarragonès, treball d’equip

Fa uns dies les meves companyes d’ERC em donaven la seva confiança escollint-me president comarcal. Una responsabilitat que m’honora i que espero exercir amb la determinació que demanen aquests temps convulsos. Un món que viu trasbalsat per una pandèmia per la qual no tenim cura, una economia amb símptomes de crisi greu i famílies amb presents insegurs.

L’executiva comarcal d’Esquerra al Tarragonès, però, va molt més enllà d’un president. Va d’unes persones valentes que han acceptat el repte de fer un pas endavant per ajudar, des de dins, a seguir avançant cap a la República Catalana.

Perquè sí, vam votar el primer d’octubre i ens vam creure país durant vuit segons, i des de llavors, repressió, presó, exili i moltes cortines de fum. Però aquí estem, donant la cara com hem fet des de fa 89 anys. Som Esquerra Republicana. D’esquerres i republicans, perquè independentistes ho volem deixar de ser exercint el nostre dret a proclamar la República Catalana.

Tenim molt clar que totes i tots som necessàries. Tenim la sort de trobar-nos un partit que, en clau comarcal, està en la seva millor situació: tenim més alcaldies i regidors que en qualsevol altre temps passat, el mateix passa amb les tan necessàries Seccions Locals.

Cal reforçar l’estructura orgànica, augmentar la participació de la militància i impulsar la seva implicació, així com mantenir aquests bons resultats electorals.

L’objectiu que ens hem fixat la nova comarcal passa per ser un referent territorial, un model de treball coordinat i il·lusionant, que exerceixi com a corretja de transmissió dels òrgans supracomarcals del partit, i vetllar perquè cada secció local, cada grup municipal i cada militant que en formi part, se senti acompanyada, escoltada i cuidada.

Posem a la persona en el centre de la nostra acció, volem construir una nova República amb una ciutadania lliure, crítica, participativa, responsable i compromesa.

Hem de parlar de seguretat a la química, de transport públic i de tantes coses que van molt més enllà d’un sol poble. És en el treball compartit on hem d’excel·lir.

Volem seguir treballant per construir, des dels municipis, la república catalana de les persones, justa, feminista i sostenible. Hem de fer del Tarragonès, un lloc on es pugui viure i treballar.

Una comarca de noves oportunitats, per a les futures generacions, a partir d’un desenvolupament econòmic respectuós amb el nostre entorn i acord amb les noves tecnologies.

Tots i totes tenim molt clar que Esquerra Republicana encarna els valors que necessita el nostre país, però els hem de projectar. Som la segona àrea metropolitana de Catalunya i tenim una comarca amb realitats diverses, però hem de construir un discurs valent que posi el Tarragonès ben al centre del Camp.

Sabem que som capital però volem ser més. Defensar el benestar de les persones com a objectiu. Per elles, volem una societat millor. Volem una República Catalana.

Temas

Comentarios

Lea También