Gent diversa, igualtat de drets

Tant de bo en un futur proper s´hagi superat el debat sobre l´orientació sexual

19 mayo 2017 22:46 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El dissabte passat, a la porta de l’ajuntament, el col·lectiu H2O va convocar una concentració per demanar als ajuntaments que apliquin polítiques reals en contra la discriminació per motius d’orientació sexual. El 17 de maig de 1990 va ser el dia en què la Organització Mundial de la Salut va eliminar definitivament l’homosexualitat de la llista de malalties mentals i des del 2005, el 17 de maig és el dia internacional contra l’homofòbia i la transfòbia.

No fa gaires setmanes, la revista Vanitatis publicava un reportatge on es feia una llista de diverses personalitats catalanes segons la seva orientació sexual amb el títol ‘El orgullo catalán invade la televisión’. De fet, en psicologia s’accepta que «quan s’etiqueta algú, sabem molt més de la persona que etiqueta que de la persona que és etiquetada». Per tant, un reportatge com aquest diu molt més de Vanitatis que de la llista de persones que inclou el reportatge. Al meu entendre, un atac més contundent ho és la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que permetria la possibilitat de discriminar les persones a l’hora de donar sang segons si han tingut relacions homosexuals. Malgrat aquests atacs, hem de reconèixer que Catalunya ha estat pionera en desenvolupar els drets del col·lectiu LGTB, ja que el 1998 va ser la primera comunitat autònoma en regular la unió de parelles homosexuals. Curiosament, el desenvolupament legal es contraposa amb l’augment exponencial dels casos d’homofòbia que s’ha produït els darrers temps. Tant de bo en un futur proper la nostra societat hagi madurat suficientment per superar el debat sobre l’orientació sexual de les persones. Hem d’empènyer la nostra societat perquè l’orientació sexual esdevingui una característica personalíssima de l’individu com ho és ser ros o ser alt.

En aquest sentit, crec necessari coordinar les administracions, les entitats i tota la societat en general per actuar i donar un missatge clar en contra de qualsevol tipus de discriminació.L’administració local, per ser la més pròxima al ciutadà, també és la que té més mitjans per fer efectius els plans d’actuació contra la discriminació. El pròxim 24 de maig ens juguem que es facin polítiques actives en favor de la igualtat de les persones, és per aquest motiu que jo, com a persona que vol tenir els mateixos drets que la resta, aposto per Llista Unitària.

Comentarios
Multimedia Diari