Il·lusionats!

Vet aquí que la vida ens guarda sorpreses que no hauríem imaginat

Adolf Quetcuti

Whatsapp

De vegades, sembla que les coses que han succeït no tinguin retorn i per tant, cal ser conformista i pensar que mai no se sabrà res d’allò que la història de la Brufaganya, crèiem, havia fet desaparèixer un 22 d’abril de 1936.

Però vet aquí que la vida ens guarda sorpreses que no hauríem imaginat. Sorpreses que t’il·lusionen de nou i t’adones que allò que semblava esfumat reapareix i et porta a pensar que es podran reprendre estudis, articles, investigacions, que en un moment determinat, per falta de documentació, s’havien hagut d’abandonar. Tota aquesta documentació recuperada espero que donarà molta llum a incògnites sobre sant Magí, el santuari de la Brufaganya, les fonts, el convent i l’hospital, ja que coincideix amb una època de força activitat (1604-1936).

Sí, estem il·lusionats i esperançats que aquesta troballa, que ara està dipositada i, que molt properament estarà digitalitzada a l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona (AHAT), a l’abast de tothom, serveixi per donar resposta a qüestions i incògnites de la parròquia de Sant Magí de Rocamora –Sant Magí lluny, per als tarragonins– que havien quedat pendents o eren desconegudes.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También