Inici amb bon peu

L´expedició Sempre Amunt al Broad Peak, 2015 ha començat amb bon peu

19 mayo 2017 22:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’expedició Sempre Amunt al Broad Peak, 2015 ha començat amb bon peu. Després d’una aproximació en sense les calors rigoroses del Baltoro o sigui amb ambient fresc ens hem trobat la muntanya en bones condicions de neu. No hem desaprofitat l’oportunitat i inspirats per la ruta d’en Hermann Bulh com a ruta original ens hem mantingut fidels a la idea de resseguir-la en comptes de la normal. En menys probabilitats de caiguda de pedres. Així donem fe que hem equipat amb cordes aquests quasi 400 metres de corredor d’entre 40°/75° que donen accés a l’espatlla prop del C1 a 5.700 m, on vàrem instal·lar una tenda per fer nit i l’endemà continuar fins al C2 6.200 m per tornar a fer nit i aprofitar per deixar-ho instal·lat. També amb en Patxi i l’Anna fem una prospecció fins a 6.500 m.

Tots els components de l’expedició hem percebut unes bones sensacions a l’adaptació a l’alçada i un altre factor important l’estat anímic que anat en augment en estar decidits en obrir el couloir, entrada d’en Hermann Bulh, primer ascensorista del pic, objectiu que ja havíem previst abans de sortir de casa. En ‘Barraca’ l’any 1988 ja havia passat per aquest corredor i ara n’ha estat l’impulsor anant de primer en companyia d’en Carles mentre en Patxi ens filmava.

El fet que l’Anna vingués amb nosaltres a obrir el corredor ha cohesionat l’equip. L’obertura del corredor ens va costar un parell de dies, en el segon ja se’ns hi van afegir una part de l’expedició internacional al ser més directa i tècnica.

Parlant d’expedicions internacionals aquí al CB del Broad Peak a 4.900 m, a una hora del K2, hi ha cinc grups de diferents nacionalitats: Corea, Singapur, la Xina, Malàisia, el Japó, Nova Zelanda, el Nepal, el Canadà, els EUA, l’Argentina, l’Equador, Turquia, Àustria, Suïssa, UK, Pakistan, navarresos, bascos i catalans.

Cal ressaltar, doncs, el magnífic ambient i el ressò del catorzè vuit mil principal que volem compartir i gaudir, alhora que m’han acollit amb grans mostres d’afecte.

Salut i Tarragona Sempre Amunt!

Des del Camp Base del Broad Peak o Falchen Kangri, on avui han aparegut les nevades.

Comentarios
Multimedia Diari