Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Opinion el voraviu

Ja ens podem crionitzar

Per uns 200.000 euros, un metge de Tarragona ens crionitza el cadàver en espera que la medicina del futur trobi remei a les causes de la nostra mort.

Josep Ramon Correal

Whatsapp
El doctor Estrada, amb una màquina de crionitzar.

El doctor Estrada, amb una màquina de crionitzar.

Si la medicina no té prou capacitat per salvar-li la vida quan arribi el moment, no s’amoïni. La ciència li obre una segona oportunitat: ens podem crionitzar. Aquesta moderna tecnologia consisteix a deixar el cos, cinc minuts després de morir, en «animació suspesa», de manera que, en un futur, quan els avenços de la medicina permetin superar les causes que van provocar la defunció, es pugui recuperar el cos intacte per aplicar-li el tractament que anys enrere no existia. Poca broma. El pioner de la crionització a Europa és el metge tarragoní Albert Estrada, fill del també metge Lluís Estrada, que va ser cap de neurofisiologia clínica de l’Hospital Joan XXIII. Albert Estrada treballa a Cecryon, una empresa tecnològica amb seu a València que per 200.000 euros (més IVA) et crionitzen la despulla en espera de temps millors. Diu que ja tenen dos clients. Amb mi que no hi comptin. Un dia Jordi Pujol explicava que un amic li havia confessat la impressió que sentia en anar pel carrer i no conèixer ningú. «Em sento fora del meu temps», va doldre’s. A mi també em comença a passar. A mesura que ens fem grans costa més ensopegar coetanis. No vull ni pensar en l’angoixa que em provocaria tornar a la vida d’aquí a cent anys. No coneixeria ningú. Els creients ja tenim la Resurrecció, una crionització universal. I gratis. 

Temas

Comentarios

Lea También