Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Joan Llort (Secretari general de la UGT de les Comarques de Tarragona): "Vaga contra la bretxa salarial i l’assetjament"

Hem d’acabar amb un sistema de pensions que condemna especialment les vídues

Joan Llort

Whatsapp
20180307_STAIRS

20180307_STAIRS

Des de la UGT diem prou a la bretxa salarial perquè la mitjana de dones en aquest país cobra 6.500 euros menys de salari anual que els homes, perquè són les dones les que més pateixen la precarietat de la contractació i suporten la discriminació en la selecció de llocs de treball i la desigualtat de sous.

Quan parlem de salaris, hem de pensar que amb els anys que portem de creixement econòmic, aquest no ha arribat a les persones. Les empreses estan guanyant diners i augmentant els beneficis, però aquest increment no es trasllada als sous. Una part d’aquests beneficis ha d’arribar a la butxaca de les treballadores i treballadors i traduir-se en salaris dignes, en revalorització de les pensions. En el cas de les pensions, també es torna a produir una bretxa, les dones jubilades cobren 800 euros menys de pensió que els homes. És de justícia garantir el poder real de les pensions i acabar amb un sistema que condemna especialment les viudes i les persones que han cobrat i cobren salaris baixos, també per això és necessari i urgent la pujada del salari mínim interprofessional.

Lluitem per l’actualització dels permisos de conciliació i per la corresponsabilitat 

A la UGT demanem i exigim la ratificació per part del Govern del conveni 189 de l’OIT que regula els drets i les condicions laborals de les treballadores de la llar, un sector altament precaritzat. Continuar treballant a les empreses els plans d’igualtat com a veritable eina per garantir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes per evitar la bretxa salarial i els assetjaments a la feina. Demanem l’adequació i ampliació dels drets laborals de les dones en situació de violència masclista per tal que siguin efectius i no mers brindis al sol. Lluitem per l’actualització dels permisos de conciliació, perquè es fomenti la corresponsabilitat entre homes i dones i deixin de ser una eina de discriminació. Exigim uns pressupostos socials amb prioritats pel sistema de l’estat del benestar, augmentant les partides pressupostàries a la dependència, la salut, l’educació i la infància, amb inversions i recursos necessaris i suficients per a la lluita contra les desigualtats i les discriminacions.

Per tant, de motius, n’hi ha de sobres per sortir el carrer aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, per lluitar contra la bretxa salarial entre homes i dones, per cridar prou als salaris indecents d’aquest país, per dir prou a la precarietat de la contractació i l’abús que es fa, per fer un clam contra l’assetjament a la feina. Demà és el dia per fer-ho més visible que mai, des de la UGT fem una crida massiva a les mobilitzacions, concentracions i parades de dues hores convocades. No hi podeu faltar! 

Temas

Comentarios

Lea También