Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

La I Jornada del Voluntariat de Càritas

La ponència va anar a càrrec del professor Xavier Torrens i parlava sobre la immigració

Santiago Soro

Whatsapp

La I Jornada del Voluntariat de Càritas Diocesana de Tarragona es va celebrar el 17 de novembre de 2002 a la Salle de Tarragona, amb la presència de l’arquebisbe Mns. Lluís Martínez Sistach i l’assistència de dos-cents voluntaris de tota la diòcesi. La ponència, que portava per títol Podries ser tu, va anar a càrrec de Xavier Torrens, professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona i va tractar sobre l’exclusió social de la immigració.

Després de la xerrada es van fer grups de treballs per reflexionar sobre el tema. La conclusió més significativa va ser que calia buscar punts d’encontre entre totes les cultures i trobar fórmules d’integració. També es va parlar del tractament informatiu d’aquests col·lectius.

Aquesta ponència, que continua avui dia amb la mateixa actualitat, ens va fer reflexionar sobre la necessitat de fer més trobades d’aquest tipus. Els voluntaris demanaven formació a través de cursets monogràfics, xerrades o informació sobre les accions, sobre sensibilització i sobre projectes que es fan a la diòcesi. Finalment, les propostes de temes per a futures jornades van ser per ordre d’interès: joves (joves i Càritas, voluntariat jove i sensibilització de joves); formació; exclusió social (local i regional); dedicació a sectors socials concrets (transeünts, dones, etc.).

Es va valorar com a molt positiva aquesta primera jornada del voluntariat, amb el desig de repetir-la.

En aquell mateix mes de novembre, i coincidint pràcticament amb la Diada Mundial de la Tolerància, va tenir lloc, a l’església de Sant Francesc de Montblanc, l’acte de lliurament dels premis de la tercera edició del Tarragona solidària, que la Diputació de Tarragona atorga a les entitats socials. En l’apartat de cooperació local va ser escollit el projecte d’estudi i acompanyament a les persones de més de 75 anys, ‘Ara sí’. Un projecte per a la gent gran que s’estava realitzant a Càritas Interparroquial de Tarragona i a Càritas Arxiprestal de la Conca de Barberà.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También