La Llotja de Reus

El s preus dels fruits secs de Reus continuen sent els més representatius utilitzats en els mercats català i espanyol

19 mayo 2017 23:37 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dilluns passat va entrar en funcionament el nou sistema de fixació de la taula de preus dels fruits secs a la Llotja. Un mètode definit amb l’aportació i els suggeriments de tots els agents implicats. De fet el sistema tradicional i l’actual comporten la recollida d’informació sobre les operacions realitzades en el període comprès entre les sessions setmanals. I aquí rau una de les novetats del sistema, el fet de comptar amb l’aportació de 27 operadors que actuen d’informadors tant dels preus de l’avellana com de l’ametlla, el que atorga una enorme representativitat al preu pactat. Aquest gruix d’operadors està obert a noves incorporacions que es puguin produir en un futur.

El nou mètode que apliquem és fruit de l’ampliació i l’automatització de les dades, gràcies als avantatges de les noves eines informàtiques. I aquest procediment permet objectivar el resultat final a través de l’aplicació de fórmules matemàtiques ponderades segons la importància de l’operador i de les operacions.

Aquesta evolució en la fixació dels preus és fruit de la voluntat de la institució d’adaptar-se als nous temps. És llei de vida. Però aquesta evidència no ha de servir en cap cas per qüestionar la feina que s’ha realitzat fins ara. Per desgràcia hem estat sovint l’ase dels cops, i sempre de manera injusta i gratuïta. Per això cal reivindicar la trajectòria de la Llotja i, molt especialment, la dedicació altruista i desinteressada d’aquells que han participat activament en la fixació de preus, actuant amb absoluta independència i col·laborant en la funció pública que tenim atorgada, la d’agilitzar i clarificar la comercialització dels productes del camp en benefici, especialment, dels petits productors agraris i ramaders. Avui, més que mai, toca reivindicar la feina de la Llotja i vetllar pel seu manteniment. Els preus dels fruits secs de Reus continuen sent, segons tots els sondejos, els més representatius i utilitzats en els mercats català i espanyol i la referència del sector a tota Europa. I aquesta evidència és el millor senyal que les coses s’han fet bé.

Comentarios
Multimedia Diari