La N-340 destrueix les possibilitats del territori

Seria d'agrair que els membres del PP fessin pinya amb el territori i que moguessin a Madrid els fils

19 mayo 2017 18:33 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els alcaldes del Pacte de Berà es van concentrar divendres passat per reclamar una solució a la N-340, espina dorsal des del Gaià fins al Llobregat. Entre aquests dos rius no hi ha una alternativa gratuïta al col·lapse de la N-340, que està com fa 30 anys.

Entre Altafulla i Vilafranca els municipis han passat de petits o mitjans pobles rurals o pescadors, a urbans, on el turisme ha revolucionat la seva manera de ser. On a l’estiu, el volum de persones i de cotxes es multiplica. Però la N-340 segueix igual. Coincideix que ha estat la zona que més han patit la crisi. El territori necessita una solució. I la mala mobilitat pot destruir l’únic motor econòmic que hi queda, el turisme.

Un turista a Calafell i que vol anar a Port Aventura pot passar-se més d’una hora per fer 40 km. Creieu que el turista repetirà? Demanem el que ja tenen al Baix Camp o el Tarragonès, on l’Estat va plantejar una alternativa gratuïta per l’AP-7.

Una de les imatges d’aquesta manifestació va ser que alcaldes i regidors de tots els colors polítics, menys el PP, s’unien pel territori. Seria d’agrair que els membres del PP fessin pinya amb el territori i que moguessin a Madrid els fils per alliberar el tram entre Vilafranca i Tamarit.

No és normal que es construeixin AVE sense passatgers i aeroports sense avions, i que un territori que pateix una crisi considerable, i on el turisme i la mobilitat són determinants, no es pugui solucionar el problema amb un tràmit que ja s’ha fet al Tarragonès i al Baix Camp.

No es tracta de demanar dimissions sinó de buscar solucions pel territori i la gent que els ha elegit, o es pensen que els votants del PP no els molesta el col·lapse de la N-340?

Esperar fins al 2019 o fins al 2021? Aquest territori està fart d’esperar i veure com d’altres territoris troben solucions. Seria important no fer partidisme d’un problema tan seriós. No podem esperar 4, 5 o 6 anys que s’alliberin les concessions de les autopistes, el territori vol una solució a curt termini, i l’Estat està en deute amb la gent d’aquí.

Comentarios
Multimedia Diari