Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

La N-340 destrueix les possibilitats del territori

Seria d'agrair que els membres del PP fessin pinya amb el territori i que moguessin a Madrid els fils

Jaume Casañas

Whatsapp

Els alcaldes del Pacte de Berà es van concentrar divendres passat per reclamar una solució a la N-340, espina dorsal des del Gaià fins al Llobregat. Entre aquests dos rius no hi ha una alternativa gratuïta al col·lapse de la N-340, que està com fa 30 anys.

Entre Altafulla i Vilafranca els municipis han passat de petits o mitjans pobles rurals o pescadors, a urbans, on el turisme ha revolucionat la seva manera de ser. On a l’estiu, el volum de persones i de cotxes es multiplica. Però la N-340 segueix igual. Coincideix que ha estat la zona que més han patit la crisi. El territori necessita una solució. I la mala mobilitat pot destruir l’únic motor econòmic que hi queda, el turisme.

Un turista a Calafell i que vol anar a Port Aventura pot passar-se més d’una hora per fer 40 km. Creieu que el turista repetirà? Demanem el que ja tenen al Baix Camp o el Tarragonès, on l’Estat va plantejar una alternativa gratuïta per l’AP-7.

Una de les imatges d’aquesta manifestació va ser que alcaldes i regidors de tots els colors polítics, menys el PP, s’unien pel territori. Seria d’agrair que els membres del PP fessin pinya amb el territori i que moguessin a Madrid els fils per alliberar el tram entre Vilafranca i Tamarit.

No és normal que es construeixin AVE sense passatgers i aeroports sense avions, i que un territori que pateix una crisi considerable, i on el turisme i la mobilitat són determinants, no es pugui solucionar el problema amb un tràmit que ja s’ha fet al Tarragonès i al Baix Camp.

No es tracta de demanar dimissions sinó de buscar solucions pel territori i la gent que els ha elegit, o es pensen que els votants del PP no els molesta el col·lapse de la N-340?

Esperar fins al 2019 o fins al 2021? Aquest territori està fart d’esperar i veure com d’altres territoris troben solucions. Seria important no fer partidisme d’un problema tan seriós. No podem esperar 4, 5 o 6 anys que s’alliberin les concessions de les autopistes, el territori vol una solució a curt termini, i l’Estat està en deute amb la gent d’aquí.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También