Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

La URV, entre les millors universitats

Diari de Tarragona

Whatsapp

El millor sistema universitari espanyol, segons la Fundació C y D del Banco Santander, és el català. S’analitzen cinc aspectes: ensenyament i aprenentatge, recerca, transferència de coneixement, orientació internacional i contribució al desenvolupament regional. L’Autònoma i la Pompeu Fabra encapçalen el rànquing, seguides per la Universitat de Navarra, la Universitat de Barcelona, la URV i la Ramon Llull. 


El model català destaca principalment en recerca i transferència de coneixement. En el darrer lloc, per regions, trobem Andalusia i Extremadura. El secret de les universitats catalanes es basa en la capacitat d’atracció del talent, la internacionalització i la qualitat docent. Si a més, afegim a aquests resultats que Catalunya té el tercer millor sistema universitari europeu, que som líders a l’Estat en captació d’inversió estrangera, en conjunt de l’ocupació creada i en el nombre de projectes captats, com s’ha d’interpretar l’ofensiva del ministeri d’Educació contra els llibres de text catalans després d’una denúncia d’un sindicat minoritari de professors, i les informacions esbiaixades de grups polítics i mediàtics espanyols que el procés cap a la independència generi desconfiança?


Antoni Vilanova Casals
(Barcelona)

Temas

  • Cartas al Director

Comentarios

Lea También