Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La bandera amaziga molesta a alguns

Whatsapp

La tarda del divendres 12 de juny he presenciat una acció molt lletja en plena Rambla Nova de Tarragona. S’hi està celebrant la 2a setmana de cultura marroquina, patrocinada pel govern del Marroc. Hi ha diverses parades i un petit escenari. Aquesta tarda actuava un grup de música tradicional. Ho feien molt bé i s’hi ha anat congregant un grup nombrós de persones, la majoria d’origen marroquí. L’ambient era molt familiar, amb nens petits i bastants joves. La música era animada, i a poc a poc joves i grans han començat a ballar, enmig d’un ambient molt agradable.

Damunt de l’escenari hi havia una bandera marroquina. Algunes persones també en portaven. Un dels nois que ballaven s’ha embolicat una bandera berber a la cintura i ha continuat ballant enmig de rialles i picades de mà. De sobte, un home malcarat (m’ha semblat que era de l’organització) ha anat directe cap a ell i de males maneres li ha exigit que es tragués la bandera. Han discutit i el noi, visiblement enfadat, ha sortit de la zona de ball. He anat a parlar-hi i m’ha dit que no li deixaven portar la bandera, i que l’única bandera havia de ser la del Marroc. Hi ha hagut uns moments d’una certa tensió. La música no ha parat. Alguns joves protestaven per la discriminació que acabaven de patir, però la cosa no ha anat a més. Per a mi, i suposo que per a molts altres, la màgia del moment s’ha trencat completament. Molt desencaminats van aquests senyors representants del Marroc si creuen que han de reprimir d’aquesta manera els signes d’identitat de la cultura amaziga, com si fos una enemiga o una cosa aliena al seu país. En una societat democràtica com la nostra, un gest així és totalment inadmissible.

Tomàs Badia Navarro

(Tarragona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También