Más de Opinión

Opinión EL VORAVIU

La calorada ha vingut per quedar-se

Al pas que anem arribarà el dia que baixarà pel Francolí un ós polar navegant sobre un bloc de gel

 

Josep Ramon Correal

Whatsapp
«Ara som el Marroc, com si tot el continent europeu s’hagués mogut 400 quilòmetres cap al sud». A la foto la cònsol del Marroc a Tarragona.

«Ara som el Marroc, com si tot el continent europeu s’hagués mogut 400 quilòmetres cap al sud». A la foto la cònsol del Marroc a Tarragona.

Els negacionistes del canvi climàtic ho tenen molt complicat. El passat mes de juliol ha estat el més calorós des de 1880, segons les dades de l’Organització Meteorològica Mundial. El programa europeu sobre el canvi climàtic, anomenat Copernicus, ha constatat que la temperatura global del planeta ha augmentat 1,2 graus respecte als valors preindustrials. A causa d’aquesta calorada, en un sol dia es van fondre 12.500 milions de tones de gel de Groenlàndia. És admirable con poden fer aquests càlculs. Al pas que anem arribarà el dia que baixarà pel Francolí un ós polar navegant sobre un bloc de gel, tal com avança la imaginació del Napi. El meteoròleg aragonès Francho Beltrán ha explicat a l’Heraldo que «ara som el Marroc, com si tot el continent europeu s’hagués mogut 400 quilòmetres cap al sud». Aquesta sensació la vam tenir els tarragonins que l’altre dia vam assistir a la recepció que la cònsol del Regne del Marroc a Tarragona, Saloua Bichri, va oferir als jardins de la Casa Miret amb motiu del 20è aniversari de l’accés al tro del rei Mohammed VI. Estic per comprar-me una gel·laba per anar fresquet. 

Temas

Comentarios

Lea También