La carretera de la vergonya

El més penós de tot és que els expropiats no han cobrat, després de 5 o 6 anys

19 mayo 2017 23:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La carretera Valls-el Vendrell, que havia de servir per desembussar el trànsit, amb dos carrils per banda i via ràpida, s’ha convertit en una via plena de rotondes i, per acabar (ja veurem qui la veurà acabada), amb els propietaris de terrenys expropiats encara pendents de cobrar les indemnitzacions corresponents.

Des d’Unió de Pagesos vam presentar al·legacions a favor de la pagesia; estic segur que l’obres d’aquesta carretera haguessin costat menys diners i menys expropiacions, però pels interessos d’alguns amb el suport de Política Territorial, el resultat ha acabat sent un nyap. De via ràpida ha passat a ser una carretera plena de rotondes amb desguassos que no desguassen i amb talussos que s’esfondren quan cauen quatre gotes. Podria il·lustrar-ho amb més exemples però no val la pena.

El més penós de tot és que els expropiats no han cobrat. Després de 5 o 6 anys d’haver perdut el patrimoni i no poder treballar la terra, i tot i que el Parlament de Catalunya va aprovar en el debat sobre el món agrari que a finals de 2014 estarien pagades les indemnitzacions, hi ha molts pagesos que encara no les han cobrat. Qui controla que el Govern compleixi els mandats del Parlament?, o és que el Govern es pot passar pel folre el que diu la cambra catalana i no pagar el preu polític d’un control públic rigorós?

A alguns polítics els hauria de caure la cara de vergonya quan et diuen «això no és així», o «no ho has entès bé» o «la teva gent t’enganya». Quan demostres que sí que ho he entès bé i que la meva gent no m’enganya, no contesten els missatges del telèfon ni donen la cara. Això ja comença a resultar intolerable, i per defensar els interessos de la pagesia estem disposats a fer tot el que estigui a les nostres mans.

Demano que es controli l’actuació del Govern i que les decisions del Parlament també es compleixin, o que es faci pagar el preu polític que correspon a qui governa. Quan està en joc el futur de la pagesia i el territori, no s’hi val dir que no hi ha diners després de cinc anys d’haver-se fet les expropiacions. Que els busquin, i si no, a les rotondes falta gent!

Comentarios
Multimedia Diari