Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La cultura de la tolerància

Whatsapp

En el seu viatge a Itàlia, Hasan Rohaní, el president iranià del país islàmic de fe xiïta més gran del món, va insistir molt en el mot tolerància. «L’església, la sinagoga i la mesquita han d’estar una al costat de l’altra», va dir el líder iranià. «Aquesta és la cultura de la tolerància que ens ensenya l’Alcorà».

Paradoxalment, tot i la tolerància manifestada pel mandatari iranià, es van cobrir les escultures amb nus dels Museus Capitolins. La imatge de les imponents obres d’art corresponents a la mitologia del període grecoromà, patrimoni cultural i motiu d’orgull nacional per als italians, van ser tapades amb grans plafons. Possiblement que preveient aquestes coses, en el període de la guerra freda s’imposà oficialment a Occident l’anomenat «art contemporani» –esoterismes abstractes i derivats– en què la representació de la realitat és absolutament vetada i abolida. Occident, cara i creu...

Jordi Pausas

(París)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También