La festa dels Tres Tombs, qüestionada

19 mayo 2017 15:50 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una euga va morir a la celebració dels Tres Tombs a Torrelles de Llobregat a causa d’un aneurisma, segons el resultat de la necròpsia practicada, que li podria haver sobrevingut en qualsevol situació en estat de repòs. A les veus animalistes els ha faltat temps per fer-se sentir, i la Comissió de Drets dels Animals del Col·legi d’Advocats de Barcelona presentarà una denúncia per maltractament animal i ha proposat la substitució dels cavalls per tractors, és a dir per la tracció mecànica, que arrossegui els carruatges en aquesta festa.

Tot just ara que la lluita contra els contaminants per combustió interna ha agafat tanta embranzida en aquella demarcació. Rai Maria Antònia si l’acudit s’escampa com una taca d’oli, que aquí no ens costa gens fer sang de no res i apuntar-nos a un bombardeig. Ja es poden anar preparant les cavalcades de Reis i l’hípica, i a Tarragona ja podem dir adéu a la baixada de l’aigua de Sant Magí, que per molt miraculosa que sigui ja no seria el mateix ni de miracle.

I sant Antoni Abat, patró dels animals, i sant Cristòfor, patró dels automòbils, entraran en conflicte per disputar-se el protagonisme. No sé ara mateix quin és el patró dels forassenyats, però de moment invocarem sant Antoni Abat, també anomenat dels ases... ell ja ho entendrà.

Joan Aragonès

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari