Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La foto

La nostra societat no es mobilitza davant del drama dels refugiats. La nostra societat s´indigna quan una foto mostra la cruesa de la tragèdia.

Josep Ramon Correal

Whatsapp

Un lector em va trucar ahir indignat. «La fotografia del nen ofegat que publiqueu a portada m’ha regirat els budells», ha dit. «Tinc néts petits, de l’edat del nen mort. No calia publicar la foto. Ja sabem que moren refugiats intentant creuar les fronteres», argumenta el lector. L’entenc i he de dir que al Consell de Redacció vam discutir si calia publicar la foto. És un debat que ens neguiteja cada cop que hem de decidir sobre els límits ètics de la informació. Nilufer Demir, la fotògrafa que va fer la foto del petit Aylan Kurdi, ha dit que «quan vaig veure que no hi havia res a fer per salvar el nen, vaig pensar que calia fer la foto per mostrar la tragèdia. Espero que l’impacte de la foto ajudi a trobar una solució». Això esperem també nosaltres. Lamentablement la nostra societat insensible i opulenta no es mobilitza davant del drama dels refugiats que fugen de la guerra. La nostra societat s’indigna quan una fotògrafa mostra la cruesa de la tragèdia.

Temas

Comentarios

Lea También