La gran oportunitat

Agradi o no, el món del futbol és un motor econòmic de primera magnitud

19 mayo 2017 19:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agradi o no, avui dia el món del futbol és un motor econòmic de primera magnitud. I la ciutat de Reus ha tingut la immensa fortuna d’entrar-hi per la porta gran gràcies a l’ascens del seu primer equip de futbol a la Liga Adelante. Un èxit que s’explica atenent la impecable feina que han realitzat tots els estaments de l’entitat roig-i-negra: des de jugadors i tècnics al terreny de joc fins als directius i empleats als despatxos. I això que l’empresa no ha estat fàcil, considerant les dificultats que ha travessat el club i que s’han superat gràcies a l’enorme compromís de tots els implicats. És per això que cal reconèixer la feina del president Xavier Llastarri i també del màxim accionista, el Joan Oliver. Ells han estat els artífexs a l’hora de bastir un equip campió gràcies, també, a la direcció tècnica del Natxo González. Un èxit que tampoc no s’explicaria sense la gent que durant la trajectòria gairebé centenària de l’entitat han aportat el seu gra de sorra per construir un club com el que avui tots coneixem. Penso, per exemple, en el Salvador Batlle, responsable de l’embranzida del Reus durant els anys setanta del segle passat, que va servir per construir l’actual estadi municipal.

Però ara toca mirar al futur. I adonar-se de les immenses possibilitats que atorga a la ciutat disposar d’un equip plenament integrat a la lliga de futbol professional. Portem molts anys destinant recursos de tota mena per poder posicionar la marca de ciutat des d’un punt de vista turístic i aprofitar la dinàmica existent en el conjunt de la Costa Daurada. Tota la feina que s’ha fet per reivindicar el patrimoni modernista i la figura de Gaudí i, més recentment, l’esforç per refermar la ciutat com a bressol del vermut en són una bona demostració, més enllà de la referència comercial de la qual sempre hem fet bandera.

Estem davant d’una nova realitat que, en els temps que corren, no és gens menyspreable. Disposar d’un equip a la segona divisió A obre noves perspectives de promoció de ciutat que són molt encoratjadores atenent els nombrosos impactes que el nom de Reus tindrà als mitjans de comunicació d’arreu de l’Estat. El comerç, la restauració i els equipaments hotelers són susceptibles de veure incrementada notablement la seva demanda. Ara el que cal, però, és ser imaginatius i generar aquestes sinergies que puguin beneficiar atotes les parts implicades, començant pel mateix club. Cal que tots aportem el nostre gra de sorra per consolidar l’equip a la nova categoria i evitar que aquest projecte esportiu no sigui flor d’un dia. La ciutat està davant d’una oportunitat realment privilegiada que no hauríem de desaprofitar. I estic segur que tots, començant pel nostre Ajuntament, estarem a l’altura de les circumstàncies. El CF Reus Deportiu s’ha convertit en un dels millors ambaixadors de la ciutat. I per això la responsabilitat davant d’aquest repte tan engrescador també és de tots. Que quedi clar.

Comentarios
Multimedia Diari