Más de Opinión

La maternitat com a objecte de consum

Whatsapp

Fa ja algun temps, en aquesta tele cada vegada més qüestionable en la qual es comercialitza de tot i amb tot, vaig veure un anunci que em va regirar per dins. Una clínica de reproducció assistida venia els seus serveis amb un missatge semblant a: «I perquè no ser mare després dels 40?»

Després d’aquesta campanya que sembla defensar el dret de la dona a triar en quin moment de la vida vol ser mare, crec que hi ha moltes coses que, en aquesta societat que generem, ens hauríem de plantejar. Vivim en un món que depèn de la nostra capacitat i voluntat de procreació per subsistir. Si bé de moment és impensable que aquesta labor deixi de recaure principalment sobre les dones, la responsabilitat final és i ha de ser del conjunt de la societat. Des d’ella, hem fomentat un model de vida en el qual les dones retardem el moment de ser mares per allargar la nostra «llibertat» i buscar la nostra estabilitat econòmica. Deixem de ser lliures les dones per ser mares?

Possiblement si pensem en qui sol renunciar a la seva promoció professional, qui en la majoria dels casos assumeix les tasques que implica tenir fills o qui rep la càrrega més gran d’exigència social sobre el bé dels fills... sí, és fàcil que moltes dones pensem que després de la maternitat hi ha una renúncia a part de les nostres llibertats. Davant això, s’haurien de crear els mecanismes necessaris per fer viable que les dones que avui compartim amb els homes certes oportunitats (laborals, socials, etc.), promogudes des de la mateixa societat, puguin ser mares de manera responsable i natural.

Margarita Calderón (Tarragona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También