La mort de Cecil

La caça a l´Àfrica és també un acte criminal que provoca el rebuig dels africans

19 mayo 2017 22:09 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa uns dies, ens vàrem aixecar amb una trista notícia que ens comunicava que el lleó Cecil, emblema a Zimbàbue i a gran part d’Àfrica i exemple de supervivència havia mort. Aquest fet, ja ens hauria entristit, si hagués mort per motius abans esmentats. Però resulta que no va morir de vell ni de malaltia, amb sorpresa i indignació ens vàrem assabentar que havia mort per una malaltia humana, com és la manca de sentiments d’un ésser que es va dedicar a matar-lo, si bé prèviament el va fer patir durant dos dies.

Aquesta mort del lleó Cecil va indignar no només els animalistes que, com jo, treballem pels drets dels animals, sinó també gran part de la societat, que es va rebel·lar davant un fet tan cruel i tan innecessari.

És curiós veure que mentre a Catalunya el govern català dóna el Premi Internacional Catalunya a la primatòloga Jane Godall en reconeixement a la seva tasca en pro de la supervivència dels animals en extinció, en especial els ximpanzés, un americà culte, ric, i potser avorrit, en lloc de dedicar els seus diners i els seus esforços a causes nobles, es dedica a fer servir el seu intel·lecte a enganyar a un lleó, posant un tros de carn en una corda enganxada a una furgoneta per treure’l de la zona de la reserva i a partir d’aquí, divertir-se tirant-li fletxes i trets fins a la seva mort.

I tot seguit, per perpetuar la seva gran obra, fer-se fotos per donar a conèixer al món que havia posat fi a la vida d’un lleó que només havia comès l’equivocació de viure a la selva de Zimbàbue. Ara, davant de tot aquest terrabastall em pregunto si haurà servit d’alguna cosa la mort de Cecil.

Segur que deu haver servit perquè aquest personatge (Walter Palmer) tota la vida quedi marcat com un cafre humà que demostra que, a vegades, els sentiments, les il·lusions i les passions barrejades amb els diners poden portar a matar a éssers indefensos, en aquest cas a animals. També, espero que serveixi per fer un clam que la caça a l’Àfrica, és també un acte criminal que provoca el rebuig dels africans i que els recorda que fa uns quants anys enrere els blancs com Walter Palmer els van colonitzar i fins i tot, durant alguna època els caçaven per convertir-los en esclaus.

Comentarios
Multimedia Diari