La multa

19 mayo 2017 15:44 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tarragona ha retirat la multa per «realitzar qualsevol modalitat de publicitat sense autorització» imposada a un militant cupaire que repartia paperetes en favor del referèndum català. La responsable política de la Guàrdia Urbana ha exculpat el consistori, és a dir que l’alcalde, contrari al procés sobiranista, està fora de sospita, i n’ha traslladat la responsabilitat al caporal actuant.

Sembla que aquesta ha estat l’única acció en tot el país contra la llibertat d’expressió política aquest passat dilluns. La normativa municipal estableix que «no s’entendran com a publicitat les activitats de difusió realitzades per les administracions públiques, les associacions sense ànim de lucre o els partits polítics, sempre que actuïn dins de les funcions que els són pròpies». Llavors tot apunta a un excés de zel o ignorància de l’agent denunciant, que deu ser correligionari de l’alcalde, o vés a saber si provinent d’algun dels cossos de seguretat de l’Estat que en qualsevol cas no ha amagat la seva antipatia pel missatge. Ja ho va dir aquell, que Tarragona és la ciutat menys sobiranista.

És prou coneguda l’arrogància i la prepotència, i de vegades la incompetència, de molts, que no tots, dels components d’aquest cos. Recordeu el somni d’aquell jove aspirant: «Cuando me meta a guardia urbano vais a flipar; dos mil euros al mes y a poner multas».

A Barcelona potser s’han passat de frenada amb la creació d’un fitxer de dades molt personals dels agents, però s’hauria de filar més prim a l’hora de posar l’autoritat en mans de segons qui. Serà com a mínim amonestat, aquest agent? Visc a Tarragona!

Joan Aragonès

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari