Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

La nova discapacitat

No es pot continuar negant el dret a la salut de les persones electrohipersensibles

Milena Aran

Whatsapp

L’ electrohipersensibilitat és una malaltia ambiental reconeguda en altres països de la Unió Europea però no reconeguda oficialment a l’Estat espanyol. Les organitzacions de persones afectades d’electrohipersensibilitat (EHS) als camps electromagnètics artificials demanen que els electrosensibles siguin reconeguts com a persones amb discapacitat funcional, tal com es reconeix oficialment a Suècia, Àustria,...

Les persones amb símptomes d’electrohipersensibilitat han de ser classificades com a discapacitades funcionals, com ja s’ha fet en altres països. La hipersensibilitat electromagnètica és una síndrome neurològica que a Suècia és causa d’incapacitat laboral.

El Col·legi de Metges d’Àustria ha elaborat unes pautes per al diagnòstic de l’electrosensibilitat, una malaltia emergent que cada dia augmenta més a causa de l’increment de l’exposició de les persones als alts nivells de radiació generada per la tecnologia Wi-Fi, WIMAX, telèfons sense fil DECT, telèfons mòbils, antenes de telefonia, torres d’alta tensió, etc. Massa freqüentment trobem errors de diagnòstic perquè aquesta malaltia no està reconeguda oficialment i cal sensibilitzar els professionals de la salut de l’existència d’aquesta síndrome de sensibilització central, així com fomentar la formació en malalties mediambientals i crear protocols sanitaris de detecció de la malaltia.

És molt lamentable que una malaltia orgànica, que ja va descriure l’OMS, no sigui tractada adequadament com recomana el Parlament Europeu i el Consell d’Europa.

No es pot continuar negant el dret a la salut de les persones electrohipersensibles. Cal que tots els partits polítics donin suport amb una eficient protecció sanitària i jurídica als afectats per aquesta nova discapacitat del segle XXI causada per la contaminació electromagnètica.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También