La nova discapacitat

No es pot continuar negant el dret a la salut de les persones electrohipersensibles

19 mayo 2017 22:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ electrohipersensibilitat és una malaltia ambiental reconeguda en altres països de la Unió Europea però no reconeguda oficialment a l’Estat espanyol. Les organitzacions de persones afectades d’electrohipersensibilitat (EHS) als camps electromagnètics artificials demanen que els electrosensibles siguin reconeguts com a persones amb discapacitat funcional, tal com es reconeix oficialment a Suècia, Àustria,...

Les persones amb símptomes d’electrohipersensibilitat han de ser classificades com a discapacitades funcionals, com ja s’ha fet en altres països. La hipersensibilitat electromagnètica és una síndrome neurològica que a Suècia és causa d’incapacitat laboral.

El Col·legi de Metges d’Àustria ha elaborat unes pautes per al diagnòstic de l’electrosensibilitat, una malaltia emergent que cada dia augmenta més a causa de l’increment de l’exposició de les persones als alts nivells de radiació generada per la tecnologia Wi-Fi, WIMAX, telèfons sense fil DECT, telèfons mòbils, antenes de telefonia, torres d’alta tensió, etc. Massa freqüentment trobem errors de diagnòstic perquè aquesta malaltia no està reconeguda oficialment i cal sensibilitzar els professionals de la salut de l’existència d’aquesta síndrome de sensibilització central, així com fomentar la formació en malalties mediambientals i crear protocols sanitaris de detecció de la malaltia.

És molt lamentable que una malaltia orgànica, que ja va descriure l’OMS, no sigui tractada adequadament com recomana el Parlament Europeu i el Consell d’Europa.

No es pot continuar negant el dret a la salut de les persones electrohipersensibles. Cal que tots els partits polítics donin suport amb una eficient protecció sanitària i jurídica als afectats per aquesta nova discapacitat del segle XXI causada per la contaminació electromagnètica.

Comentarios
Multimedia Diari