Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La plaga de porcs senglars a Catalunya

Whatsapp

Tant si es o no es reconeguda oficialment, existeix la plaga del porc senglar o jabalí (i podria donar-se també la del ca briol), causant greus danys, particularment als terrenys agrícoles, que han motivat i motivent, fins i tot, l’abandonament de finques cultivades, no sols per menjar-se plantes i fruits sinó, a més, per destrossar plantacions d’horta, cereals, arbres i en especial l’avellaner i l’ametller, podent afegir els nombrosos accidents que sovint provoquen a les carreteres posant en perill la seguretat de les persones.

N’hi ha hagut moltes queixes i escrits a la prensa en relació a aquest problema. L’ Administració Pública no pren mesures suficients en contra d’aquells animals tan perjudicials per les persones i el país, així com per ajudar als que directament son perjudicats. Es d’esperar no tardi més en adoptar-les, dones les plagues s’han de combatre sinó els mals seran irreversibles. Si algú vol protegir animals danyins potser podria tenir-los a casa seva o a un paratge o zoo i fins i tot cuidar-los, el que no es admisible es que es vulgui que perjudiquin lliurement i de manera greu a altres i al país.

Si no es resolt aquest problema perles autoritats, potser es que falta un partit politic agrari, de defensa de l’agricultura i el món rural.

Josep M. Juncosa Secall

(Reus)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Lea También