Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Opinion EL VORAVIU

La prohibició de bullir les llagostes vives

A Suïssa està prohibit posar les llagostes a l'olla vives. Abans cal atordir-les. Què passarà si la norma s'amplia als caragols?

Josep Ramon Correal

Whatsapp
Homer, dels Simpson, va adotar una llagosta de companyia.

Homer, dels Simpson, va adotar una llagosta de companyia.

Està generalment acceptat que el tracte que es dóna als animals és l’indicador més fidedigne per calibrar el grau de progrés i de civilitat d’un país. No és estrany que Suïssa sigui líder dels Estats més avançats. Els helvètics acaben d’aprovar una revisió de la legislació en matèria de protecció animal que és portentosa. La nova normativa prohibeix els dispositius automàtics que castiguen els gossos que borden, persegueix les granges il·legals de cadells i delimita les condicions per al sacrifici d’animals malalts o ferits. Allò, però, que més ha exaltat del nou codi de protecció animal és la prohibició de posar les llagostes vives a l’aigua bullent. I qui diu les llagostes també allarga fins a tota mena de crustacis. De la mateixa manera, tampoc no se’ls podrà transportar sobre gel o aigua gelada. La normativa concreta que a partir d’ara «els crustacis s’hauran d’atordir» abans de posar-los a l’olla. Als cuiners se’ls gira feina, alhora que també albiro una nova especialitat laboral: atordidor de crustacis. Sospito que tard o d’hora les restriccions també arribaran a les ostres, que ens cruspim vives, i als caragols, que posem a la llauna roent sense matar. No sé com s’ho prendran els meus col·legues de Lleida quan sàpiguen que caldrà atordir un per un els 12.000 quilos de caragols que enllestim cada any a l’Aplec. No acabarem.

Temas

Comentarios

Lea También