Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

La qualitat no és un luxe

La qualitat dels edificis on vivim és tan important com l´educació i la sanitat

Joan Tous Gomà-Camps

Whatsapp

Allò que podem reconèixer com arquitectura, és a dir, els edificis, l’espai públic i el paisatge que configuren i transformen el nostre hàbitat, té una incidència determinant sobre la nostra vida quotidiana i al mateix temps constitueix el nostre patrimoni col·lectiu futur. Així doncs, d’igual manera que els ciutadans tenim el dret a una sanitat i educació de qualitat, és important que prenguem consciència de la importància de la qualitat arquitectònica dels edificis on vivim i de l’espai urbà on convivim.

Però a què ens referim quan diem arquitectura de qualitat? Hauríem d’entendre que la qualitat ve determinada per la capacitat de l’arquitectura de donar resposta a les necessitats dels ciutadans, per la correcta adequació al lloc i a l’entorn, per la millora del benestar de les persones, per l’acompliment de la seva funció social, per la sostenibilitat tant mediambiental com econòmica i pel resultat d’un procés creatiu que respon també a valors culturals.

Amb l’objectiu de reconèixer i fer difusió d’aquesta arquitectura, el Col·legi d’Arquitectes ha organitzat la IX Mostra d’Arquitectura de Tarragona Biennal Alejandro de la Sota. Aquesta novena edició, que podeu veure exposada a la seu de la demarcació de Tarragona, recull 44 intervencions arquitectòniques dels dos darrers anys al nostre territori dissenyades i construïdes amb la voluntat de donar servei generant espais de qualitat.

Com a arquitectes tenim la voluntat i el compromís de ser útils a la societat procurant oferir-li una bona arquitectura,però perquè això sigui possible és necessari també que tots, arquitectes, ciutadans i administracions, creguem fermament que gaudir d’una arquitectura i d’un espai urbà de qualitat hauria de ser un dret i no un luxe.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También