La renda i la casella solidària

En l'últim exercici van quedar sense assignar 222 milions per a fins socials

19 mayo 2017 23:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com cada any per aquestes dates és l’hora de complir amb l’obligació de la Declaració de la Renda. És per aquest motiu que Càritas ha engegat la campanya informativa ‘Declaració doble X 2015’ per convidar tots els contribuents a marcar conjuntament en la seva declaració les dues caselles solidàries de l’assignació tributària: la destinada a l’Església catòlica i la destinada a altres fins socials d’interès general. Arribats aquí cal preguntar-se: per què marcar les dues opcions de forma simultània? Doncs, perquè d’aquesta manera els ciutadans estarem col·laborant, al mateix temps i sense cap cost afegit, amb un 0,7% de la nostra base imposable al sosteniment de l’Església catòlica i també amb un altre 0,7% a donar suport a les finalitats socials que desenvolupen Càritas i moltes altres organitzacions que reben fons de l’IRPF per finançar part de la seva tasca solidària. D’aquesta manera les dues aportacions se sumen.

A la memòria anual 2014 de Càritas Diocesana de Tarragona consta que han estat ateses per l’entitat més de 20.525 persones, en els seus diferents aspectes de necessitats bàsiques. D’aquesta manera, Càritas, mitjançant els seus programes socials, dóna suport, acompanyament i ajuda a persones sense recursos o en situació greu de vulnerabilitat. La demanda d’ajuda creix progressivament cada any, perquè per als últims la crisi encara no ha tocat fons ni s’albira el final del túnel. Les necessitats que cobreix Càritas són diverses, començant per l’alimentació bàsica; l’atenció i la informació; els ajuts a les despeses d’alimentació infantil; farmàcia; habitatge; roba; assessorament jurídic i altres mancances que demana el participant.

Així, doncs, Caritas s’adreça a tots aquells contribuents que poden marcar conjuntament les dues caselles solidàries en la seva Declaració de la Renda i que tenen a les mans un valuós instrument per ajudar el doble a les persones en situació social més vulnerable. I això no suposa que hàgim de pagar més ni que ens tornin menys diners en el resultat de la nostra declaració. Cal recordar que encara hi ha un gran nombre de contribuents, un 29%, que no marca cap casella. Això vol dir que l’import de l’assignació tributària de les seves declaracions, en lloc d’anar destinat a finalitats solidàries, passa a engrossir directament les arques de l’Estat. En l’últim exercici van quedar sense assignar 280 milions d’euros a la casella de l’Església catòlica i uns altres 222 milions a la de fins socials. Així, doncs, aquest any, no oblideu de marcar la doble X i ens ajudareu a ajudar.

Comentarios
Multimedia Diari