Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La 'xuleta'

Ens hem quedat desfasats. Nosaltres pensàvem que el següent progrés educatiu no seria tecnològic, sinó que consistiria a eliminar els exàmens.

Josep Ramon Correal

Whatsapp

Els exàmens de selectivitat han posat d’actualitat un costum que és tan vell com els mateixos estudiants: copiar. Com era de preveure, les noves tecnologies han entrat de ple en les estratègies estudiantils. Les clàssiques xuletes, veritables obres d’art del miniaturisme amanuense, han passat  a la història. Hi havia xuletes que es posaven al Bic transparent. D’altres formats passaven els textos al palmell de la mà com si fossin diminuts pergamins  enrotllables. Tot això ha passat a la història. Actualment la xuleta més utilitzada és l’e-pinganillo, un diminut auricular que es connecta per bluetooth al telèfon mòbil. L’estri es pot adquirir a moltes webs de tecnologia. Durant els exàmens de selectivitat, equips d’inspectors recorren les aules amb sensors per detectar les xuletes electròniques. Ens hem quedat desfasats. Nosaltres pensàvem que el següent progrés educatiu no seria tecnològic, sinó que consistiria a eliminar els exàmens.

Temas

Comentarios